Patronatele cer reducerea cotei unice la 10%

ANA ZIDARU
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 8 septembrie 2010

Patronatele cer reducerea cotei unice la 10%

Alianţa Confederaţiilor Patronale din România (ACPR) solicită Guvernului adoptarea urgentă a mai multor măsuri anti-criză printre care reducerea cotei unice de impozitare la 10% şi reducerea la 6% a TVA pentru produsele alimentare. Sumele pierdute la bugetul de stat prin diminuarea bazei de impozitare pot fi compensate prin impozitarea jocurilor de noroc on-line atât în ceea ce priveşte firmele organizatoare, cât şi a jucătorilor care participă la acest gen de jocuri. Conducerea ACPR arată, într-un comunicat, că "este vorba de circa 500 milioane de euro jucaţi anual on-line, sume care nu sunt impozitate deloc".

Patronatele mai solicită eliminarea imediată a impozitului minim şi reglementarea impozitului forfetar, care să vizeze cu prioritate sectoarele în care activează firmele multinaţionale şi marile întreprinderi, care au un grad mic de rentabilitate (industria chimică şi petrochimică, industria tutunului, industria alcoolului).

Alte măsuri anti-criză solicitate de patronate sunt plata cu celeritate a creanţelor de 1,2 miliarde euro înregistrate către sectorul de construcţii şi promovarea unor măsuri urgente şi ferme de către BNR de finanţare a producţiei şi a investiţiilor, aplicându-se dobânzi la nivelul "băncilor mamă" din ţările membre UE.

Foarte importante pentru mediul de afaceri sunt şi creşterea gradului de absorbţie a fondurilor structurale europene, crearea de "pârghii" financiare prin Fondul de rezervă al Guvernului, simplificarea sistemului de accesare şi depolitizarea totală a autorităţilor de management.

ACPR mai solicită creşterea accesului IMM-urilor la procedurile de achiziţii publice, combaterea plăţilor întârziate, prin reglementarea obligaţiei de plată a facturilor în termen de maximum 30 de zile calendaristice, cu sancţiuni (dobânzi şi penalităţi la nivelul celor pentru datorii la buget) şi scutirea de penalităţi a societăţilor care îşi plătesc până la 31 decembrie 2010 datoria de bază către bugetul de stat.

Alte măsuri anti-criză cu efecte imediate sunt acordarea de facilităţi fiscale pentru fiecare loc de muncă nou creat şi acordarea de subvenţii către cei care produc pentru piaţa internă, precum şi creşterea plafonului de garantare pentru Eximbank şi a nivelului de capitalizare pentru CEC.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb