PAUL STĂNESCU, PSD: "Situaţia epidemiologică se înrăutăţeşte, iar liberalii se răfuiesc şi între ei şi cu useriştii"

S.B.
Politică / 24 martie 2021

"Situaţia epidemiologică se înrăutăţeşte, iar liberalii se răfuiesc şi între ei şi cu useriştii"

Secretarul general al PSD, Paul Stănescu, afirmă că răfuielile politice din interiorul PNL şi din coaliţia guvernamentală dăunează grav sănătăţii românilor, iar acest război politic dintre PNL şi USR va fi decontat în primul rând de români, informează Agerpres.

"Situaţia epidemiologică se înrăutăţeşte, iar liberalii se răfuiesc şi între ei şi cu useriştii din coaliţia guvernamentală. Din păcate, acest război politic dintre PNL şi USR îl vor deconta, în primul rând, românii. Asistăm la bâlbâieli nepermise în privinţa gestionării pandemiei. Este penibil să vezi cum autorităţile fac planurile pe genunchi, cum ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, şi ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, 'gestionează' pandemia prin epistole şi nu prin colaborare instituţională. Cum ministrul de Interne, Lucian Bode, îl contrează pe cel al Sănătăţii pe o temă extrem de sensibilă - carantinarea Bucureştiului. Meciurile acestea politice dintre cele două partide sunt toxice. La cârma celor mai importante ministere din această perioadă sunt nişte miniştri care generează neîncredere în capacitatea instituţiilor de a gestiona pandemia", declară Stănescu, într-un comunicat transmis miercuri AGERPRES.

El spune că "cel mai periculos scenariu pentru România", în următoarele luni, este ca activitatea guvernamentală să se afle "sub asediu" în războiul dintre PNL şi USR.

"Până mai ieri, părinţii nu ştiau dacă se închid sau nu şcolile în Capitală pentru că fiecare partid are interese diferite. PNL-ul să nu îşi arate incapacitatea de a gestiona pandemia în Bucureşti, iar USR PLUS încearcă să îl faulteze pe Nicuşor Dan, pentru că nu l-a pus pe Voiculescu viceprimar. Iar premierul Cîţu, orbit de puterea funcţiei şi preocupat de preluarea puterii la Congresul PNL, nu îşi poate controla prefecţii puşi pe criterii şi negocieri politice, pentru că ei ascultă de Orban. Degeaba face tot felul de întâlniri cu prefecţii, cu primarii de municipii, cu şefii Consiliilor Judeţene şi aşteaptă soluţii de la ei, dacă nu le dă şi resursele necesare. Tupeul de a le cere administraţiilor locale din nou soluţii fără resurse este fantastic. Ele nu au primit nici decontările pentru organizarea centrelor de vaccinare. Soluţii sunt, dar de ce vrea Cîţu să împovăreze bugetele locale, ca să le poată şantaja pe urmă cu bani de la buget?", susţine Stănescu, potrivit Agerpres.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9773
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5090
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2127
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8457
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.5709

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb