Pavilionul la EXPO 2005-Japonia - promovare pentru România

Cornelia Angelescu
Ziarul BURSA #Media-Advertising / 28 februarie 2005

Dorin Ştefan este arhitectul lucrărilor interioare şi Dragoş Galgoţiu regizorul evenimentelor culturale din cadrul pavilionului

Numărul ţărilor participante este de 130, iar cel estimat al vizitatorilor de 20 milioane

Pavilionul României la EXPO 2005-Japonia, amenajat pe o suprafaţă de 500 mp, se află într-un stadiu avansat de finisare. Organizarea Pavilionului şi lucrările de amenajare sînt coordonate de Ministerul Afacerilor Externe, prin Autoritatea de Management a Proiectului de participare a României la această primă Expoziţie Mondială a secolului.

Domnul Ferdinand Nagy, secretar de stat în cadrul MAE şi comisar al staf-ului EXPO 2005, ne-a relatat: "Conceptul de organizare a interiorului - realizat de arhitectul Dorin Ştefan - se bazează pe ideea de a combina un spaţiu de expunere cu un spaţiu de spectacol şi relaxare. Parcurgerea interiorului pavilionului va crea impresia unei treceri prin istorie, timp, tradiţie, tehnici şi performanţe culturale. Piesa centrală este roata din lemn, cu un diametru de 6 m., simbolizînd o roată de moară în permanentă mişcare, precum este istoria poporului român. Faţada este realizată dintr-un sistem de 24 de oglinzi mari double-face, care vor reflecta interiorul pavilionului înspre exterior".

Programele şi evenimentele culturale, care se încadrează în conceptul unificator al EXPO 2005 - "Marea simfonie interculturală", sînt pregătite de regizorul Dragoş Galgoţiu. Inclusiv cele ce se vor desfăşura în ziua de 1 iunie 2005, convenită ca Ziua Naţională a României. Pentru derularea spectacolelor în afara spaţiului pavilionului, sînt puse la dispoziţie două săli de spectacol, un amfiteatru în aer liber şi alte spaţii special amenajate.

În afara filmelor care vor fi proiectate 12 ore pe zi pe mai multe suporturi şi în formate diferite, sugerînd universul spiritual românesc, vor avea loc spec-tacole live. Acestea vor fi susţinute de 100 artişti din teatru, dans contemporan, muzică instrumentală tradiţională şi cla-sică, canto etc. Spectacolele vor dura 12 ore pe zi timp de 185 de zile. Cu ocazia Zilei Na-ţionale a României în cadrul EXPO 2005, spectacolul ceremonial va fi susţinut de 200 de artişti printre care Corul Madrigal, Orchestra Naţională Radio, prim-solistele Operei Naţionale, corul de copii Allegretto etc.

Vor fi organizate activităţi de promovare a prezenţei Ro-mâ-niei la EXPO 2005, de prezentare a modului de viaţă, culturii, tradiţiilor şi mediului natural şi proiecte care să stimuleze turismul, schimburile comerciale şi tehnologice, într-un spaţiu geografic în care România este pu-ţin cunoscută. Organizatorii es-timează pentru pavilionul ţării noastre un număr de 3 milioane de vizitatori, aproximativ 15% din totalul vizitatorilor EXPO 2005.

Prima Expoziţie Mondială a secolului se va deschide în ziua de 25 martie, în prefectura Aichi-Japonia şi se va închide în ziua de 25 septembrie. EXPO 2005 se întinde pe o suprafaţă de 173 ha, include 6 grupuri de pavilioane stabilite pe criterii geografice, un grandios parcurs pietonal suspendat - global loop şi numeroase spaţii destinate evenimentelor culturale. Numărul estimat de vizitatori este de 20 milioane.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb