PD-L cere demisia Guvernului

A.G.R.
Ziarul BURSA #Politică / 8 octombrie 2008

PD-L cere demisia Guvernului

Prim-vicepreşedintele PD-L, Adriean Videanu, a solicitat, ieri, demisia Guvernului sus­ţinând că acesta nu mai reprezintă un partener viabil pentru societatea românească. Liderul PD-L a reamintit că, la începutul acestui an, PD-L a anunţat că 2007 a fost un an ratat din punct de vedere al ţintelor macroeconomice, iar 2008 va fi ""un dezastru din acest punct de vedere"". Adriean Videanu a explicat: ""Realitatea economică delicată pe care o traversează România are o singură explicaţie, neîncrederea în Guvernul României. Guvernul nu mai este un partener credibil nici pentru sindicate, nici pentru patronate, nici pentru societatea civilă. Nu mai este un partener viabil pentru societatea românească în ansamblu, iar acesta este rezultatul incompetenţei, uneori al prostiei, al lipsei de responsabilitate şi al unei guvernări de şantaj PNL-PSD"".

Liderul democrat-liberal a atras atenţia că realitatea economică ""dificilă"" nu este rezultatul majorării salariilor profesorilor, al măririi pensiilor, pentru că, până în prezent, din bugetul de stat ""nu a ieşit niciun leu"", ci este rezultatul neîncrederii în Guvern. De asemenea, presiunea pe cursul de schimb, reprezintă, în opinia lui Videanu, rezultatul neîncrederii în Executiv, în timp ce presiunea pe inflaţie este rezultatul ""incompetenţei"" Guvernului din ultimii doi ani de zile. ""Atâta timp cât realizarea execuţiei bugetare în 2007 avea venituri de 32,8% din PIB, iar construcţia bugetului pe 2008 a început pornind de la venituri, de la baza din 2007, de 36,2,% din PIB, în mod normal creezi premisele unei execuţii bugetare haotice", a afirmat Videanu, citat de Agerpres. Liderul PD-L a adăugat că salariul mediu brut a crescut, în ultimii doi ani de zile, mai mult decât productivitatea la nivelul economiei româneşti, ceea ce a înseamnat o sursă inflaţionistă permanentă.

Domnia sa a explicat: ""Degea­ba vine Guvernul în momentul de faţă, în mod ipocrit, să se plângă că majorările salariale sunt cele care duc la dezechilibre macro-economice. Deficitul de cont curent este finanţat de investiţiile străine numai într-o pondere de 43 %, restul urmând să fie finanţat pe datorie. Acesta este rezultatul creşterii economice cu care Guvernul se laudă. O creştere economică nesustenabilă, pe datorie. Noi consumăm mai mult decât producem, iar paradoxul este că, în general, produsele agroalimentare provin din import în proporţie de aproximativ 67%"". Videanu a mai apreciat că "Guvernul Tăriceanu II este unul care a făcut jaf în banul public, toată creşterea economică din 2007 şi din 2008 fiind una fundamentată pe consum fără suport în ceea ce înseamnă producţia internă de bunuri şi servicii"". Domnia sa a precizat: ""Guvernul este un fel de plătitor al unor şantaje care se întâmplă în momentul de faţă în Parlament. Cum poţi să ai o politică guvernamentală coerentă, cu o susţinere în Parlament de numai 20%? Iată că a venit scadenţa plăţilor guvernării de şantaj de doi ani de zile, de când PSD-ul comandă, iar PNL-ul plăteşte. Acest concubinaj pe care ei l-au considerat fericit a adus România în situaţia de astăzi"". Videanu a mai apreciat că pentru a stopa o criză inevitabilă care va cuprinde ţara noastră, este necesară demisia actualului Executiv. Tot ieri, purtătorii de cuvânt ai Partidului Social Democrat şi ai Alianţei PSD-PC, Cristian Diaconescu şi Bogdan Niculescu Duvăz, au declarat că îl aşteaptă pe Videanu, la sediul central al PSD, pentru a discuta în mod oficial despre demisia Executivului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb