Pe adresa CNVM: Cine şi cum administrează SIF 5 Oltenia?

Mihai Iordache, Vicepreşedinte ANPI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 15 mai 2006

Hotărîrile adoptate în afara ordinii de zi stabilite în convocator au făcut să se intre într-un impas referitor la administrarea SIF 5 Oltenia. Concret, conform legii, un SIF poate fi administrat direct printr-un consiliu de adminis-traţie, aşa cum se întîmplă la SIF 1 Banat Crişana, SIF 2 Moldova, SIF 3 Transilvania şi cum a fost pînă la ultima AGA la SIF 5 Oltenia. Altă variantă este administrarea indirectă printr-o societate de adminis-trare pe bază de contract cum este cazul la SIF 4 Muntenia.

În acest caz, acţionarii prin vot direct au ales un Comitet al reprezentanţilor acţionarilor care efectuează controlul permanent al îndeplinirii contractului de administrare, fără a putea interveni în administrare, dar care, urmare a controlului permanent, poate să rezilieze contractul de administrare sau să sesizeze oricare alt organ al statului cînd consideră că se produc daune fondului sau bănuieşte anumite infracţiuni. În cazul SIF Oltenia, nu ne aflăm în nici una dintre cele două variante. Consiliul ales şi statutul legal al fondului presupun administrarea directă, preşedintele are şi funcţia de director general executiv şi reprezintă societatea în relaţiile cu terţii. Numai că aceste atribuţii legale sînt suspendate pentru preşedinte şi consiliul de administraţie, sarcinile aces-tora fiind atribuite unui comitet de direcţie format din două persoane, anume domnii Buzatu Florian Teodor şi Racoviţă Margareta. Aceştia însă au şi calitatea de administratori membrii, dar exercită, sau se vrea să exercite, funcţiile preşedintelui şi vicepreşedintelui, fără ca aceştia să fie nici destituiţi nici sus-pendaţi şi administrează un fond de investiţii fără să îndeplinească condiţiile unei ins-tituţii de administrare. Adică nici cal, nici peşte (sau măgar). Avînd în vedere atribuţiile stabilite de lege pentru CNVM, acesta are datoria de a interveni şi a face ca administrarea SIF 5 Oltenia să intre în deplină legalitate.

Urgent. Altfel se pot întîmpla fapte grave care să producă daune imposibil de recuperat. Ca să nu mai vorbim de încrederea celor peste 85% dintre acţionarii care au lipsit sau au votat contra aberaţiei impuse de către se ştie cine şi cum.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb