PE aprobă solicitarea lui Siegfried Mureşan de a condiţiona finanţări europene pentru Republica Moldova

A.C.
Internaţional / 4 aprilie 2017

Siegfried Mureşan

Siegfried Mureşan

Comisia pentru bugete a Parlamentului European a aprobat aseară avizul privind acordarea asistenţei macrofinanciare în valoare de 100 de milioane de euro destinată Republicii Moldova care cuprinde şi solicitarea deputatului european Siegfried Mureşan de a condiţiona acordarea sprijinului financiar de obţinerea unor rezultate concrete în domenii precum combaterea corupţiei, independenţa justiţiei, întărirea statului de drept şi întărirea sistemului bancar, potrivit unui comunicat de presă al Parlamentului European remis Redacţiei.

Potrivit sursei citate, Eurodeputatul Siegfried Mureşan este responsabil (raportor) din partea Comisiei pentru bugete pe avizul privind programul de asistenţă macrofinanciară pentru Republica Moldova.

Eurodeputatul Siegfried Mureşan a declarat: "Această asistenţă macrofinanciară are rolul de a ajuta Republica Moldova să-şi finanţeze cheltuielile curente, să-şi stabilizeze economia şi vreau ca banii să ajungă cât mai repede în Republica Moldova. Însă am vrut să mă asigur că sprijinul financiar pe care Uniunea Europeană îl oferă Republicii Moldova este bine folosit, că se implementează reformele pe care oamenii le aşteaptă şi că rezultatele vor fi resimţite de cetăţeni. De aceea, am cerut ca acordarea acestor bani să fie strict condiţionată de rezultate concrete pe care să le vedem din partea Republicii Moldova în domenii importante pentru oameni, combaterea corupţiei, independenţa justiţiei, întărirea statului de drept, combaterea spălării banilor şi anchetarea fraudei din sistemul bancar care s-a produs în anul 2014. Termenii şi rezultatele trebuie stabilite de Comisia Europeană împreună cu Guvernul Republicii Moldova, care să aprobe şi să-şi asume aceste condiţii. Este stabilit ca banii să fie alocaţi în 2017 şi 2018 în trei tranşe şi vreau ca înainte de fiecare tranşă Guvernul de la Chişinău să implementeze în etape măsurile pe care cetăţenii moldoveni le cer şi care sunt atât de necesare pentru consolidarea economiei şi a democraţiei în Republica Moldova", a declarat

Votul final al Parlamentului European pe propunerea de acordare a asistenţei macrofinanciare în valoare de 100 de milioane de euro pentru Republica Moldova este programat să aibă loc în plen în sesiunea din luna mai a acestui an.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb