PE, Consiliul de Miniştri al UE şi CE au ajuns la un acord privind o reformă a politicii agricole comune

F. A.
Comunicate de presă / 27 iunie 2013

Parlamentul European (PE), Consiliul de Miniştri al Uniunii Europene (UE)şi Comisia Europeană (CE) au ajuns la un acord privind o reformă a politicii agricole comune (PAC) pentru perioada de după 2013, se arată într-un comunicat de presă.

Dacian Cioloş, comisarul european pentru agricultură şi dezvoltare rurală, a declarat: "Sunt foarte mulţumit de acest acord, care dă o nouă orientare politicii agricole comune. El ţine cont într-o mai mare măsură de aşteptările societăţii, exprimate cu ocazia dezbaterii publice din primăvara anului 2010. Acest acord va conduce la schimbări profunde: plăţi directe mai echitabile şi mai verzi, consolidarea poziţiei agricultorilor în cadrul lanţului alimentar şi asigurarea unei mai mari eficacităţi şi transparenţe a PAC. Aceste decizii constituie un răspuns ferm al UE în faţa provocărilor legate de securitatea alimentară, schimbările climatice, creşterea economică şi crearea de locuri de muncă în zonele rurale. Politica agricolă comună va aduce o contribuţie importantă la realizarea obiectivului global de promovare a unei creşteri durabile, inteligente şi incluzive".

Potrivit comunicatului, plăţile directe vor fi distribuite în mod mai echitabil atât între statele membre, cât şi între regiuni şi între agricultori, iar "referinţele istorice" iau sfârşit:

- Convergenţă: repartizarea bugetului PAC va garanta faptul că niciun stat membru nu primeşte mai puţin de 75 % din media la nivel de Uniune, până în 2019. La nivelul statelor membre sau al regiunilor, se vor reduce decalajele dintre valorile sprijinului acordat exploataţiilor: ajutorul la hectar nu va putea coborî sub cota de 60 % din media ajutoarelor plătite până în 2019 într-o anumită zonă administrativă sau agronomică. Statele membre vor putea acorda ajutoare mai mari pentru "primele hectare" ale unei exploataţii, pentru a oferi un sprijin sporit structurilor mici şi mijlocii. Pentru noile state membre, mecanismul SAPS (plata unică pe suprafaţă) va putea fi prelungit până în 2020.

- Doar agricultorii activi vor putea beneficia de un ajutor pentru venit (listă de activităţi excluse);

- Instalarea tinerilor agricultori va fi puternic încurajată, prin instituirea unui ajutor suplimentar de 25 % pe durata primilor 5 ani, care se va aplica în toate statele membre. Aceste subvenţii se vor adăuga măsurilor de investiţii în favoarea tinerilor, deja disponibile;

-Statele membre vor putea acorda, de asemenea, un sprijin mai consistent zonelor defavorizate. Vor putea fi alocate plăţi cuplate unui număr limitat de producţii, cu o cuplare specifică de 2 % pentru proteinele vegetale, pentru reducerea dependenţei UE de importurile din acest domeniu, se mai arată în comunicatul de presă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

08 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9771
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5290
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2985
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9304
Gram de aur (XAU)Gram de aur384.5900

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb