PE FONDUL OFERTEI PRIMITE DE LA NASDAQ Acţiunile London Stock Exchange cresc puternic

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 14 martie 2006

Acţiunile Bursei de Valori din Londra (London Stock Exchange - LSE) au crescut cu 27% în prima parte a zilei de ieri, ca urmare a ofertei de preluare înaintate, la finele săptămînii trecute, de piaţa americană Nasdaq. Oferta, în valoare de 2,4 miliarde de lire sterline (4,1 miliarde de dolari), pentru preluarea pieţei britanice care are o existenţă de 308 ani, urmăreşte crearea primei burse transatlantice. Oficialii LSE au respins, însă, propunerea (de 950 pence/titlu), considerînd că ea "subevaluează în mod substanţial compania".

Acţiunile LSE au crescut, ieri, pînă la recordul de 1.118 pence/titlu, după care au coborît la 1.113 pence/acţiune. Valoarea titlurilor bursei britanice s-a triplat din 2001 pînă în prezent, în condiţiile în care directorul executiv al LSE, Clara Furse, a respins trei oferte de preluare.

Presa internaţională arată că LSE şi Nasdaq vor relua, în curînd, discuţiile de fuziune, mai ales că, potrivit zvonurilor, New York Stock Exchange (NYSE), transformată săptămîna trecută în "NYSE Group Inc". (companie listată), ia în calcul să depună, la rîndul său, o ofertă pentru LSE.

"Achiziţia LSE la un preţ uşor mai mare, de către o altă bursă, s-ar putea întîmpla în viitorul apropiat", consideră Rupak Ghose, analist la "Credit Suisse Group". În opinia sa, nici Nasdaq, nici NYSE nu vor dori ca altă parte să preia LSE.

Nasdaq încearcă pentru a doua oară să fuzioneze cu LSE. Discuţiile dintre cele două părţi au eşuat în 2002, după ce autorităţile de reglementare din SUA şi Marea Britanie nu au reuşit să ajungă la un acord în privinţa supravegherii pieţei care urma să ia naştere. Dacă vor fuziona acum, Nasdaq şi LSE vor forma o bursă cu peste 6.000 de companii listate, a căror valoare de piaţă se ridică la 7.300 miliarde de dolari. La finele lunii decembrie, la NYSE erau listate companii cu o valoare totală de 21.000 miliarde de dolari.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb