PE PERIOADA CAMPANIEI ELECTORALE: Guvernul ungar cere ca Timmermans să fie suspendat din funcţie

I.T.
Internaţional / 6 februarie 2019

Frans Timmermans (Sursa foto: Twitter)

Frans Timmermans (Sursa foto: Twitter)

Guvernul ungar i-a cerut preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, să îl retragă pe Frans Timmermans din funcţia de prim-vicepreşedinte al executivului comunitar pe perioada campaniei pentru alegerile europarlamentare din luna mai, în condiţiile în care politicianul olandez a fost desemnat cap de listă al socialiştilor europeni pentru a-i succeda lui Juncker, transmite MTI.

Gergely Gulyas, şeful de cabinet al premierului Viktor Orban, i-a trimis o scrisoare lui Jean-Claude Juncker în care atrage atenţia că executivul Uniunii Europene a fost reprezentat la recenta dezbatere din plenul Parlamentului European privind statul de drept în Ungaria de către Frans Timmermans.

''Ne pare rău să vedem, totuşi, că domnul Timmermans, un critic constant al Ungariei, nu a ezitat să folosească intervenţia sa ca o ocazie pentru propria campanie electorală, făcându-se ecoul declaraţiilor opoziţiei de stânga ungare'', a menţionat Gulyas în scrisoare.

Potrivit oficialului ungar, comisarii europeni ar trebui să-şi exercite îndatoririle ''în deplină independenţă, integritate, demnitate, cu loialitate şi discreţie'', respectând Codul de conduită al Comisiei Europene.

''Credem că aceste principii trebuie să fie aplicate în orice circumstanţe, în special în timpul campaniilor electorale'', mai arată Gergely Gulyas în scrisoarea adresată preşedintelui CE, solicitând ca Frans Timmermans să fie trecut în concediu fără plată pe întreaga perioadă a campaniei pentru alegerile europarlamentare.

Timmermans a fost criticat şi de către Polonia, care susţine că acesta a încălcat Codul de conduită al Comisiei Europene prin faptul că a folosit telefonul de serviciu pentru a publica, pe Twitter, mesaje despre campania sa.

Mai mulţi miniştri şi diplomaţi polonezi şi-au exprimat nemulţumirea faţă de tentativele lui Timmermans de a disciplina Varşovia pentru presupuse încălcări ale statului de drept.

''În campania sa, Frans Timmermans are nevoie de această procedură a articolului 7 ca instrument pentru a se afirma'', a declarat un diplomat polonez, potrivit site-ului de ştiri www.politico.eu.

Frans Timmermans a anunţat, în 11 decembrie, pe Twitter, lansarea campaniei sale folosind fotografii realizate la Congresul Partidului Socialiştilor Europeni (PES) de la Lisabona, desfăşurat în weekendul precedent.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb