Penitenciarul promis la Unguriu a mai depăşit o etapă birocratică

Ana Felea
Miscellanea / 19 martie 2021

Penitenciarul promis la Unguriu a mai depăşit o etapă birocratică

Penitenciarul promis la Unguriu, judeţul Buzău, mai face un pas din etapele birocratice. Mai exact, în şedinţa de Guvern de săptămâna aceasta, au fost adoptate două hotărâri care vizau aprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenţi obiectivelor de investiţii "P47 Berceni - Penitenciar 1000 de locuri cu regim de maximă siguranţă şi închis" - Penitenciarul Ploieşti - judeţul Prahova şi "P48 Unguriu - Penitenciar 900 de locuri cu regim semideschis şi deschis" - Penitenciarul Focşani, judeţul Vrancea.

Totul a început în urmă cu doi ani când statul român a contractat un împrumut de 177 de milioane de euro de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei pentru construirea a două penitenciare, printre care cel de la Unguriu. De atunci au fost făcuţi mai mulţi paşi, iar pe 17 martie 2021 a fost parcursă şi etapa aprobării indicatorilor tehnico-economici. Practic de acum este drumul liber pentru startul licitaţiilor.

Administraţia Naţională a Penitenciarelor a transmis printr-un comunicat: "În continuare, Administraţia Naţională a Penitenciarelor va demara procedura de achiziţie a serviciilor de proiectare (proiect tehnic, detalii de execuţie) a celor două obiective de investiţii. După elaborarea proiectelor tehnice şi a detaliilor de execuţie, se va iniţia procedura de licitaţie publică pentru contractarea lucrărilor de execuţie. Aceste proceduri de licitaţie publică se vor posta şi în Jurnalul European de Achiziţii Publice.

Aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru Penitenciarele Berceni şi Unguriu se înscrie în parcursul demersurilor planificate pentru intervalul 2020-2025, cu impact direct asupra îmbunătăţirii condiţiilor de viaţă pentru persoanele private de libertate, prin reducerea supraaglomerării şi asigurarea respectării celor mai bune practici internaţionale referitoare la infrastructură şi regim de detenţie".

Amintim că cele două obiective de investiţii sunt prevăzute în cuprinsul Memorandumului cu tema Aprobarea Planului de acţiune pentru perioada 2020- 2025, elaborat în vederea executării hotărârii-pilot Rezmiveş şi alţii împotriva României, precum şi a hotărârilor pronunţate în grupul de cauze Bragadireanu împotriva României, adoptat de Guvernul României la data de 18 Noiembrie 2020, şi sunt finanţate printr-un împrumut de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei.

La Unguriu urmează să fie construit un penitenciar modern cu regim semideschis şi o capacitate de 900 locuri. Imobilul va fi ridicat pe un teren pe care au funcţionat trei unităţi militare. Proiectul urmează să fie implementat în circa 6 ani, iar data limită de returnare a sumelor împrumutului este 31 mai 2025.

Pe lângă investiţia propriu zisă, există şi o lungă listă a avantajelor de care se vor bucura locuitorii comunei Unguriu. Autorităţile din zonă vorbesc despre crearea locurilor de muncă, taxele ce urmează să ajungă la bugetul local, dar şi posibilitatea extindererii reţelei de gaze în comună precum şi executarea unor noi foraje de apă, precum şi realizarea unei staţii de epurare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb