PENTAGON: ''Forţele americane vor continua evacuările de la Kabul până în ultimul moment''

G.U.
Internaţional / 27 august 2021

''Forţele americane vor continua evacuările de la Kabul până în ultimul moment''

Forţele armate americane care controlează aeroportul din Kabul vor fi în măsură să continue evacuările ''până în ultimul moment'', a dat asigurări astăzi Pentagonul, cu câteva zile înaintea expirării termenului limită, 31 august, stabilit pentru retragerea soldaţilor străini din Afganistan, relatează AFP, conform Agerpres.

''Avem în vedere încheierea acestei misiuni la finalul lunii. Pe măsură ce ne apropiem, vedeţi câteva mişcări pentru plecarea trupelor noastră şi a câtorva dintre echipamentele noastre, dar vom fi în măsură să facem evacuări cu avionul până în ultimul moment'', a declarat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby.

În prezent, aproximativ 5.400 persoane refugiate în aeroportul din Kabul încă aşteaptă să fie evacuate din Afganistan, a anunţat vineri generalul american Hank Taylor.

Acesta a precizat că atentatul-sinucigaş produs vineri în apropierea aeroportului din Kabul a fost comis de un singur autor. Iniţial, Pentagonul declarase că au avut loc două explozii lângă aeroport - una în apropierea porţii Abbey a aeroportului, iar alta lângă hotelul Baron.

Pe de altă parte, Casa Albă a informat vineri că SUA şi aliaţii lor au evacuat 12.500 de persoane de pe aeroportul din Kabul în ultimele 24 de ore, în pofida faptului că misiunea de evacuare a fost suspendată mai multe ore după atentatul comis joi. Un număr de 8.500 persoane au fost evacuate direct de forţele americane, în timp ce celelalte 4.000 au fost transportate de la Kabul de avioane ale unor ţări aliate.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. SANT SIGUR CA N-A FOST NICI O '''''' AL KHAEDA ''''' ACOLO , IN EXPLOZIA AIA , SI NICI UN '''''' STAT ISLAMIC ''''''' !!! A FOST O PERSOANA PLINA DE URA , CARE A ACTIONAT DE UNA SINGURA , SI FARA SA SPUNA NIMIC , NIMANUI !!! AMERICANII , '''''' BAIETII BUNI '''''', CUM SE CONSIDERA EI , I-AU OMORAT PROBABIL FAMILIA IN VREUNUL DIN BOMBARDAMENTE , SI I-A FACUT ACUM PE CATIVA DINTRE UCIGASI , SA PLATEASCA !!! AM O COMPASIUNE PENTRU CIVILII AFGANI , CARE S-AU NIMERIT ACOLO , LA MOMENTUL NEPOTRIVIT !!! DESPRE OCUPANTII AMERICANI , SANT DE PARERE , SINCER , CA AU MURIT PREA PUTINI !!! AM MAI SPUS IN REPETATE RANDURI , SI O SPUN DIN NOU , N-AU FOST CU NIMIC MAI BUNI CA SS-ul LUI HITLER , S-AU CA NKWD-ul LUI STALIN !!! EI AU VENIT IN AFGANISTAN , CLAR , CA SA UCIDA !!! SI AU UCIS , PANA N-AU MAI PUTUT !!! UN BOSOROG BOLNAV LA CAP , SI INCA CATIVA DIN JURUL LUI , AU DARAMAT CELE 2 TURNURI GEMENE DIN AMERICA , DANDU-LE ASTFEL APA LA MOARA !!! DE CE A TREBUIT SA SUFERE POPULATIA CIVILA NEVINOVATA A AFGANISTANULUI , PENTRU ASTA ??? BIDEN ALA , VAD CA AMENINTA LA TELEVIZOR IN FEL SI CHIP !!! DAR SPUNE SI VREUN CUVANT DESPRE NUMARUL CIVILILOR AFGANI OMORATI DE PROPRII LUI SOLDATI ??? CATI AU MURIT IN 20 DE ANI ??? STIE CINEVA ??? ZECI DE MII ??? E PREA PUTIN !!! SUTE DE MII ??? E MAI APROAPE DE REALITATE !!! UN MILION , PARE CAM PREA MULT !!! AL INTERESEAZA PE DL. BIDEN , ASTA ??? O SA FACA VREUN TRIBUNAL SPECIAL , PENTRU PEDEPSIREA ZECILOR DE MII DE SOLDATI AMERICANI CARE AU UCIS ATATIA CIVILI NEVINOVATI , DEGEABA ??? S-AU PENTRU AVIATORII CARE AU BINECUVANTAT ASEZARILE AFGANE CU BOMBE SPECIALE , DE TIP '''''' MOAB ''''''', DE 8 TONE SI DE 10 TONE , STERGANDu-LE DE PE SUPRAFATA PAMANTULUI ??? VEDETI , IUBITII MEI CITITORI ??? DE-AIA N-ARE URSUL COADA !!! CA E IN PADURE !!! SI TUSESTE !!! SI AI E FOAME !!! SANT VINOVATI TALIBANII , CAND AU VAZUT CA FAMILIILE LOR SANT MASACRATE , CA AU PUS MANA PE ARME , CA SA SE APERE ??? BIDEN ZICEA , ACUM 2 - 3 ZILE : TALIBANII , NU SANT BAIETII BUNI !!! STIU !!! AMERICANII SANT BUNATATEA INTR-UNCHIPATA !!!!!!!!!!!!!!!!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb