PENTAGON: Raid american care îl viza pe "Jihadi John", desfăşurat în Siria

Ioana Dogaru
Internaţional / 13 noiembrie 2015

Actualizare 14:56 David Cameron: "Uciderea lui Jihadi John, o lovitură în inima Statului Islamic"

Premierul britanic David Cameron a declarat vineri că, dacă se confirmă uciderea britanicului militant al Statului Islamic «Jihadi John», în cursul raidului aerian din Siria, "va fi o lovitură în inima organizaţiei jihadiste", transmite Reuters.

Într-o declaraţie făcută presei în faţa reşedinţei sale din Downing Street 10, Cameron a afirmat că raidul care l-a vizat pe cetăţeanul britanic Mohammed Emwazi a fost un efort combinat al Marii Britanii şi SUA şi 'un act de autoapărare'.

Premierul britanic a subliniat: "A fost lucrul corect de făcut".

David Cameron a declarat: "Dacă această lovitură a avut succes - încă aşteptăm confirmarea acestui fapt-, va fi o lovitură în inima ISIL (Statul Islamic)", a susţinut Cameron.

Primul-ministru britanic a adăugat: "Ea le va demonstra celor care ar face rău Marii Britanii, poporului nostru şi aliaţilor noştri, că avem un braţ lung, avem o hotărâre nestrămutată şi nu îi vom uita niciodată pe cetăţenii noştri".

Potrivit AFP, un responsabil militar american de rang înalt, citat de Fox News, a afirmat la rândul său: "Suntem siguri în proporţie de 99% că l-am ucis".

Un alt oficial militar a vorbit, la BBC, de un "grad înalt de certitudine" că "Jihadi John" a fost omorât.

Canalul de televiziune CNN şi cotidianul Washington Post, citând responsabili americani, afirmă că atacul a fost întreprins cu o dronă şi că ţinta fusese reperată în urmă cu mai multe zile de către serviciile secrete americane.

--------

Armata americană a desfăşurat joi un raid aerian în Siria care l-a vizat în mod direct pe "Jihadi John", acest membru văzut în înregistrările video ale grupării Statul Islamic în care executa prizonieri, a anunţat Pentagonul, citat de AFP.

Un purtător de cuvânt al Departamentului Apărării, Peter Cook, a afirmat că nu ştie dacă "Jihadi John" (Mohamed Emwazi, pe numele său adevărat), a fost ucis.

"Suntem pe cale de a evalua rezultatele operaţiunii din această noapte (de joi spre vineri) şi vom oferi informaţii suplimentare în mod corespunzător", a declarat Peter Cook într-un comunicat de presă.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb