Pentagonul a dezvoltat un panou solar în spaţiu care poate trimite energie oriunde pe Pământ

J.P.
Internaţional / 24 februarie 2021

Pentagonul a dezvoltat un panou solar în spaţiu care poate trimite energie oriunde pe Pământ

Oamenii de ştiinţă care lucrează pentru Pentagon au testat un panou solar de dimensiunea unei cutii de pizza proiectat ca prototip pentru un viitor sistem care să trimită electricitate din spaţiu oriunde pe Pământ, conform CNN.

Panoul denumit Antena Fotovoltaică de Radiofrecvenţe (PRAM) a fost lansat pentru prima dată în mai 2020 la bordul dronei X-37B a Pentagonului pentru a converti lumina solară în electricitate.

Drona face o buclă în jurul Pământului odată la fiecare 90 de minute şi panoul este proiectat să utilizeze cel mai eficient lumina din spaţiu. Panoul nu trece prin atmosferă motiv pentru care reţine şi lumina albastră, făcându-l mai puternic decât cele de pe Pământ.

Lumina albastră se dispersează la intrarea în atmosferă, motiv pentru care cerul pare albastru.

"Captăm o tonă de lumină în plus doar datorită acestui lucru", afirmă Paul Jaffe, unul dintre dezvoltatorii proiectului.

Ultimele experimente arată că panoul de 30x30 centimetri este capabil să producă 10 waţi de energie transmisibilă, potrivit lui Jaffe.

Cantitatea este suficientă pentru a alimenta o tabletă însă proiectul îşi propune lansarea unui sistem de panouri care, dacă va fi suficient de extins, ar putea revoluţiona atât modul în care este generată electricitatea cât şi cel în care aceasta este distribuită în colţurile izolate ale Pământului.

Jaffe afirmă că sistemul ar putea contribui la cele mai mari reţele de alimentare cu electricitate de pe glob.

"Potrivit unor viziuni energia solară generată în spaţiu ar putea să o depăşească pe cea produsă în cele mai mari centrale de astăzi - multipli gigawaţi - aşadar suficient pentru un oraş", susţine acesta.

Unitatea nu a trimis încă electricitate direct pe Pământ însă tehnologia a fost deja demonstrată.

Dacă proiectul va fi dezvoltat într-un sistem spaţial uriaş de antene solare de ordinul kilometrilor acesta ar putea transmite aproape instant microunde care să fie apoi convertite în electricitate ce nu necesită combustibili fosili oriunde pe planetă.

Jaffe şi Chris DePuma, celălalt lider al proiectului, afirmă că una din aplicaţiile imediate ale PRAM ar putea fi în situaţiile de dezastre naturale în care reţelele de infrastructură convenţionale sunt la pământ, dând exemplu problemele cu electricitatea din Texas înregistrate în ultima săptămână.

Însă potrivit acestora unul dintre factorii cheie care încă nu au fost demonstraţi este viabilitatea economică.

"Construirea de echipamente pentru spaţiu este scumpă", afirmă Jeffe, precizând însă că "acele costuri au început în sfârşit să scadă în ultimii 10 ani".

Misiunea dronei X-37B a Pentagonului este învăluită în secret, experimentul PRAM fiind unul dintre puţinele detalii cunoscute despre acesta.

În luna ianuarie, Jaffe şi Chris DePuma şi-au publicat primele rezultate în IEEE Journal of Microwaves, afirmând că "experimentul funcţionează".

Proiectul a fost finanţat şi dezvoltat de Pentagon, de Laboratorul de Cercetare al Marinei SUA şi Fondul pentru Îmbunătăţirea Capabilităţilor Energetice Operaţionale din cadrul Departamentului de Apărare al Statelor Unite.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Cine stie ce unde criminale ne mai trimit dracoveniile alea de la Pentagon, caci energiile bune n-au cum sa vina de la satanistii astia!

    Cum transporta tona de lumina, cu galeata?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb