PENTRU 2017: Danubius Hotels Group estimează o cifră de afaceri de peste 9 milioane euro

ADELINA TOADER
Ziarul BURSA #Companii / 20 septembrie 2017

Danubius Hotels Group estimează o cifră de afaceri de peste 9 milioane euro

Directorul general al Danubius Hotels Group: "Cei mai buni turişti ai noştri sunt românii"

Directorul general al Danubius Hotels Group: "Lipsa personalului nu este gravă, este acută la întreaga breaslă a turismului balnear românesc"

Árpad Godra, directorul de vânzări al grupului hotelier: "Cred că industria ospitalităţii va ajunge în situaţia să aducă forţă de muncă din afară, în decurs de 5 ani"

Anul viitor va începe modernizarea hotelului Făget, investiţie estimată la 4-5 milioane de euro

Grupul hotelier Danubius estimează o cifră de afaceri de 9,1 milioane de euro şi un rezultat financiar net de 1,7 milioane euro, în 2017.

Árpad Godra, directorul de vânzări al grupului hotelier a precizat: "Anul acesta am început un pic ezitant în ceea ce priveşte aşteptările noastre financiare. Nu am crezut că la sfârşit de an vom ajunge să ne îndeplinim planul pe care ni l-am propus, ţinând cont că programul care ţine de Casa Naţională de Pensii, din păcate, a întârziat foarte mult şi ne-a încurcat un pic planurile. Dar având în vedere că am avut o cerere consistentă începând de la mijlocul lunii mai pe partea de SPA de 4 stele, sunt sigur că ne vom realiza cifra de afaceri şi profitul pe care ni le-am propus pentru anul 2017. Ţintele noastre erau îndrăzneţe, de obicei aveam o cifră de afaceri în jurul a 8,5 milioane de euro şi aşteptările au fost să atingem cel puţin pragul de 9 milioane de euro".

Reprezentanţii complexului au precizat că această creştere a cifrei de afaceri a avut la bază o evoluţie a cererii pentru piaţa de patru stele, care, ca încasări, are o proporţie foarte importantă în cifra de afaceri a companiei. Potrivit oficialilor, nu atât cererea pe număr de cameră a crescut anul acesta, ci tendinţa turiştilor de a cheltui mai mult.

"Turiştii erau dispuşi să plătească tarife mai mari decât anul trecut, de exemplu, dar şi să cheltuiască mai mult în diferite centre din cadrul complexului", a explicat directorul de vânzări al complexului.

Totodată, reprezentanţii companiei au precizat că la creşterea cifrei de afaceri a contribuit foarte mult şi noul plan tarifar aplicat de la 1 aprilie 2017 şi care presupune preţuri flexibile - cu cât creşte mai mult gradul de ocupare al hotelurilor cu atât cresc şi preţurile.

Directorul de vânzări al complexului a adăugat: "Efectul pe care am scontat a fost benefic în ceea ce priveşte valoarea medie a tarifului mediu pe cameră, a preţului unitar. Bineînţeles, proprietarii se bucură când avem cifre de afaceri mari şi un grad mai redus de ocupare, pentru că un număr mai mic de oaspeţi, dar care sunt dispuşi să plătească mai mult aduce beneficii companiei".

Potrivit reprezentanţilor grupului, 80% din numărul total al tuiştilor cazaţi în complex sunt români, iar din cei care ajung aici din afara ţării noastre 15% sunt din Republica Moldova, urmaţi de turiştii din Israel şi Ungaria.

Directorul de vânzări al complexului a precizat că atât timp cât drumul de la aeroport la hotel este mai lung decât zborul în sine, numărul turiştilor din afară nu va creşte. Domnia sa speră ca de anul viitor, din mai, când a fost anunţată redeschiderea aeroportului din Târgu Mureş, care acum este închis din cauza lucrărilor de modernizare, turiştii străini să fie mai numeroşi.

Fulöp- Nagy Janos, directorul general al Danubius Hotels Group, a declarat că cei mai buni turişti sunt cei români pentru că, indiferent din ce colţ al ţării vin, cunosc staţiunea şi ştiu ce îşi doresc de la aceasta.

Conform oficialilor Danubius Hotels Group, serviciile spa şi medicale oferite aici turiştilor se concentrează în jurul apei sărate şi a nămolului sapropelic extras din Lacul Ursu. Din oaspeţii complexului, 85% vin cu scopul de a se relaxa, de a trata sau de a preveni afacţiunile locomotorii, problemele dermatologice, cele respiratorii şi afecţiunile ginecologice.

"În ultimii ani observăm o redirecţionare a pieţei către prevenţie, fapt ce se reflectă atât în dinamica veniturilor, cât şi a profitului realizat", au mai adăugat reprezentanţii companiei.

Directorul general al Danubius Hotels Group, a mărturisit că, în ceea ce priveşte recrutarea, este foarte greu să găsească terapeuţi profesionişti. Astfel că, lanţul hotelier Danubius are programe proprii de şcolarizare, care presupun cursuri la faţa locului, în Sovata sau la hotelurile din afară ce ţin de grupul hotelier.

Domnia sa a declarat: "Problema personalului mai puţin perfecţionat şi cu atât mai mult a celui perfecţionat nu este gravă, este acută la întreaga breaslă a turismului balnear românesc".

Directorul general al complexului a explicat că această lipsă a personalului se datorează faptului că foarte multă lume a plecat din ţară să lucreze în străinătate. În opinia domniei sale, trebuie depuse toate eforturile pentru păstrarea cadrelor medicale, dar şi a bucătarilor şi a cofetarilor, de exemplu.

"Eu nu am văzut cofetar de 10 ani. Cofetarii cu care lucrăm sunt formaţi de noi. Începem să pierdem profesii de bază, absolut necesare turismului", a adăugat Fulöp- Nagy Janos.

Domnia sa consideră o mare greşeală faptul că au fost desfiinţate şcolile profesionale: "Astăzi toată lumea face liceul şi face facultăţi, dar mâine, poimâine nu mai are cine să cureţe o ceapă. Lumea s-a rupt de noţiunea de muncă, toată lumea vrea să conducă".

În opinia directorului general, şcolile de astăzi nu formează oameni care de mâine pot fi băgaţi în producţie, ceea ce scrie pe diplomă este departe de ceea ce se întâmplă în viaţa de zi cu zi în domeniul hotelier.

Potrivit domniei sale, la liceul din Sovata ies anual 30 de absolvenţi cu specializarea "Tehnician în turism", dar nu este clar ce poate face un tehnician.

"Nu cred că din cauza angajatorului trebuie să aducem forţă de muncă din afară, greşeala este la formare. Astăzi se formează nişte oameni care ies din şcoală cu himere. Ei nu sunt formaţi pentru viaţa de zi cu zi", a adăugat Fulöp- Nagy Janos.

Directorul de vânzări Árpad Godra consideră că toată breasla începe să se pregătească sufleteşte, tehnic vorbind, de forţa de muncă adusă de afară: "Nu este o noutate că încep să apară croitorese din Pakistan sau din China. Cred că industria ospitalităţii va ajunge în aceeaşi situaţie în decurs de 5 ani, în special pe posturile unde comunicarea directă cu clienţii nu e o necesitate".

Danubius Hotels Group este format din fostul hotel Sovata, actualmente Danubius Health Spa Resort Sovata de 4 stele, Danubius Health Spa Resort Brădet de 4 stele şi Hotel Făget de 2 stele. Pentru acesta din urmă, proprietarii au în plan transformarea lui într-un hotel de trei stele, cu un centru de tratament şi spa propriu, investiţie ce se va ridica la o valoare de aproximativ 4-5 milioane de euro.

Directorul general al complexului consideră că piaţa din Sovata cere un hotel de tratament clasat la trei stele, pentru că nu are unul, are doar câteva pensiuni de trei stele.

Lucrările pentru modernizarea hotelului vor începe anul viitor, iar termenul de finalizare al acestora va fi 2019.

Din 2001, de la apariţia pe piaţa industriei ospitalităţii din ţara noastră a Danubius Hotels Group, şi până în 2016 valoarea totală a investiţiilor realizate s-a ridicat la aproape 26 de milioane de euro.

Complexul turistic dispune, în prezent, de 260 de camere încadrate la categoria de patru stele, 138 de camere de două stele, un SPA pe două nivele de peste 6600 mp, două bazine de tratament cu 60 de săli de tratament şi un centru de conferinţe de 1850 mp.

Anual sunt folosiţi 30 de milioane de litri de apă cu o concentraţie foarte ridicată şi 217 tone de nămol sărat pentru realizarea procedurilor medicale şi balneare marca Danubius Sovata.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb