PENTRU "ABUZ ÎN SERVICIU": Olguţa Vasilescu îi face plângere penală preşedintelui Iohannis

P.E.
Politică / 7 februarie 2019

Lia Olguţa Vasilescu (Sursa foto: Twitter)

Lia Olguţa Vasilescu (Sursa foto: Twitter)

Deputatul Lia Olguţa Vasilescu a anunţat astăzi că pregăteşte o plângere penală împotriva preşedintelui Klaus Iohannis pentru infracţiunea de abuz în serviciu, după ce acesta a respins numirea sa în funcţia de ministru al Dezvoltării.

"Nefiind vorba de niciun fel de motiv de legalitate pentru respingere, ci doar de ura personală, consider că domnul Klaus Johannis se încadrează perfect la infracţiunea de abuz în serviciu, prevăzută de art. 297, alin 1 şi 2, Cod Penal, motiv pentru care am început deja redactarea unei plângeri penale în acest sens", a scris Vasilescu pe Facebook.

Ea a precizat că nu există niciun motiv de legalitate pentru respingerea sa în ce priveşte funcţia de ministru al Dezvoltării, "aşa cum a statuat CCR".

"Sunt cetăţean român, cu domiciliul în România, nu sunt condamnată penal, nu am colaborat cu Securitatea (nici nouă, nici veche), nu am nicio incompatibilitate. Acest lucru îl recunoaşte şi Klaus Iohannis şi, deci, singura modalitate legală admisă de Constituţie ca să fie motiv de respingere, i-a căzut de la primul paragraf. (...) Scrie despre faptul că nu am experienţă administrativă, omiţând, în text, un amănunt semnificativ din CV-ul meu, transmis şi la dosar, că am fost primar al unuia dintre cele mai mari oraşe din România şi, judecând după scorul electoral obţinut pentru al doilea mandat, cetăţenii au apreciat performanţa mea", a mai spus Olguţa Vasilescu.

Ea a adăugat că, "faţă de preşedintele României, care a fost doar profesor şi primar", are trei mandate de parlamentar, al patrulea în curs, inclusiv funcţii de preşedinte de comisii parlamentare, a fost primar cinci ani, iar doi ani - ministru. "Aşadar, experienţa mea e chiar ceva mai consistentă decât a lui Klaus Iohannis până a ajunge preşedinte", a conchis deputatul.

În opinia sa, "motivul real" pentru care preşedintele a respins-o sunt declaraţiile politice făcute de-a lungul anilor.

"Motivul real pentru care mă respinge Klaus Iohannis se referă la declaraţiile politice făcute în decursul anilor, drept garantat de Constituţie, la art. 72, alin. 1. De altfel, acest motiv mi se pare a fi cel mai stalinist posibil", a susţinut Vasilescu.

Opinia Cititorului ( 13 )

  1. Doamna Vasilescu faceți o data plângere penala acestui tiran președinte ca el se crede Dumnezeu pe pământ calcă totul în picioare tara Constitutie legi Avem familii bunici părinți copii de fapt el nu știe ce înseamnă să ai copii Cind vii acasă trebuie sa dai mâncare la copii și el blochează tara ca pârtia de schi de la Paltinis

    1. Oricum Iohannis nu este un președinte penal pentru că a mai avut 47 dosare penale.

      Desigur, Iohannis este complet nevinovat pentru că a pierdut doar două case în instanță.

    FOARTE BINE FACE PREȘEDINTELE IOHANNIS, ATUNCI CÂND DIN MOTIVE FOARTE BINE ÎNTEMEIATE, NU DĂ CURS UNEI PROPUNERI ABERANTE A CLANULUI PSD ! UN MINISTRU COMPETENT TREBUIE SĂ-ȘI FACĂ TREABA PENTRU ȚARĂ, NU SĂ FACĂ ... DECLARAȚII POLITICE ! Ce sunt alea, DECLARAȚII POLITICE ? NU VĂ E RUȘINE ? MAI NOU TOȚI VĂ ASCUNDEȚI PROSTIA ȘI INCOMPETENȚA, FUGIND DE JUSTIȚIE, ÎN SPATELE DECLARAȚIILOR POLITICE ! Încă odată : Ce sunt alea DECLARAȚII POLITICE ? CE-AR FI SĂ FAC ȘI EU MEREU LA SERVICIU DECLARAȚII POLITICE ?

    1. Ea nu a fugit de justiție, a fost abuzată de securiștii care te prostesc pe tine.

      Oamenii politici când merg la serviciu fac declarații politice. Securiștii când merg la serviciu fac abuzuri. 

      BRAVO ! HAI Domnule ISTEȚ și fă o DECLARAȚIE POLITICĂ ! Eu optez pentru un SECURIST, deștept și corect, decât pentru un POLITRUC, prost și imoral . Așa zisele DECLARAȚII POLITICE să le faceți între voi, în cocină, fiecare la partidul vostru. În FAȚA POPORULUI să veniți cu OPINII SĂNĂTOASE șI UTILE PENTRU ȚARĂ !

      Un securist nu poate fi decât prost și imoral.

      Iohannis, un escroc retardat, tot în fața poporului vine. :)))))) 

      Presedintele prin semnarea unui DECRET de numire in functie a unei persoane inseamna ca are o RESPONSABILITATE,.deoarece atfel nu i s-ar mai cere sa semneze... E normal atunci daca are o RESPONSABILITATE .... ca raspunde si nimeni nu poate sa-i IMPUNA sa semneze.,orce act,decret...si fara echivoc HOTARAREA ii apartine. Justificarea ii apartine dar si responsabilitatea de a semna.

      Ce este asa de greu de inteles ??? Ca si in orce Institutie sau Societate un Conducator fie el Presedinte,Director etc atunci cand semneaza un act...o numire are o responsabilitate...asa ca acesti "anonimi" pe care-i vad zvarcolindu-se prin afirmatii...de ce nu inteleg ??? PS. Dragnea a schimbat 3 prim ministri...unul dintre ei (Grindeanu) prin motiune de Cenzura...Cum judecati aceasta fapta ?? Ati aplicat "sloganul" lui Serban..."facem ca putem ".  

      Proștii sunt ușor de înțeles. :)))))))

      BRAVO, MITICĂ !

      Cei ca dvs. nu numai că sunt ușor de înțeles, ci mai ales greu să trăiești în preajma lor ! ...

      Cei care au arestat-o pe Olguța sunt nu numai ușor de înțeles, ci și perfect pușcăriabili.

      Dacă îl pierdeți pe Lazăr, SRI a îmbulinat-o. 

    Iata ca madama se stie si la legi. Parerea ei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb