PENTRU ACEST AN, Alum a pregătit 59 milioane de lei pentru investiţii

A.I.
Ziarul BURSA #Companii / 20 iulie 2018

Alum Tulcea şi-a pregătit, pentru acest an, un buget de investiţii de 59 de milioane lei, pentru modernizare tehnologică şi protecţia mediului, informează producătorul de alumină, printr-un comunicat remis, ieri, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Potrivit companiei, proiectele de modernizare, începute în 2007, au adus o creştere a eficienţei, a calităţii produselor şi a capacităţii de producţie, precum şi reducerea costurilor de producţie.

"În perioada 2007-2009, Alum şi-a construit reţeaua internă de gaze naturale şi a convertit sistemele de ardere ale cazanelor de abur şi ale calcinatoarelor de la utilizarea păcurii la utilizarea gazelor naturale. În plus, compania a mărit capacitatea de producţie a calcinatorului static şi a achiziţionat şi montat echipamente pentru eficientizarea fluxului tehnologic", se arată în notificarea companiei.

Din 2009 până în prezent, Alum a investit în tehnologie şi în măsuri de protecţie a mediului, reducând emisiile şi cantitatea de apă utilizată pentru procesele tehnologice, precum şi în creşterea siguranţei operaţionale a haldei de şlam.

"Investiţiile au acoperit, de asemenea, măsurile de siguranţă operaţională a echipamentelor, creşterea eficienţei energetice şi punerea în funcţiune a echipamentelor de ultimă generaţie care au permis Alum să îşi diversifice portofoliul de produse", informează compania.

Astfel, consumul specific de energie a scăzut cu 15,77% în 2017 faţă de nivelul din 2013, iar investiţiile au condus, de asemenea, la reducerea emisiilor de CO2 pe tona de alumină produsă, potrivit companiei.

Acţiunile emitentului sunt tranzacţionate pe segmentul ATS al bursei, la categoria AeRO Standard, valoarea de piaţă a emitentului fiind, pe data de 18 iulie, de 131,3 milioane de lei.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb