PENTRU ADUNAREA ACŢIONARILOR ROMGAZ DIN 23 NOIEMBRIE Statul solicită completarea ordinii de zi cu alegerea membrilor Consiliului

A.I.
Piaţa de Capital / 8 octombrie 2020

Statul solicită completarea ordinii de zi cu alegerea membrilor Consiliului

Propunerea este pentru noi mandate de patru luni în cazul administratorilor provizorii, respectiv pentru durata rămasă pentru cei aleşi în 2018

Statul Român, prin Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, solicită completarea ordinii de zi a adunării acţionarilor Romgaz (SNG) din data de 23 octombrie cu puncte privind alegerea membrilor Consiliului de Administraţie şi durata mandatelor acestora, se arată într-un raport al producătorului de gaze naturale remis, azi, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

În prezent, Consiliul Romgaz este alcătuit din preşedintele Manuela-Petronela Stan-Olteanu şi membrii Marius Aristotel Jude, Tudorel Harabor, Marius-Dumitru Marin, Balazs Botond, Romeo-Cristian Ciobanu şi Jansen Petrus Antonius Maria.

Primii cinci au fost aleşi în data de 25 iunie de către acţionari, cu mandate provizorii de patru luni, în condiţiile în care aceştia intraseră în board-ul companiei la finele anului trecut, pentru o perioadă de patru luni ce ulterior a fost prelungită cu încă două luni.Ceilalţi doi componenţi ai Consiliului au fost aleşi de acţionarii Romgaz în iulie 2018, cu mandate de patru ani, până în vara anului 2022.

Propunerea Ministerului vizează din nou un mandat de patru luni pentru administratorii provizorii, respectiv pentru durata rămasă până la încheierea mandatului în cazul celor aleşi în 2018.

Spre deosebire de propunerea de acum a Ministerului, pe ordinea de zi a adunării din 23 octombrie se găseşte un punct ce are în vedere prelungirea mandatelor administratorilor provizorii pe o perioada de doup luni de la data expirarii lor.

Pe lângă alegerea membrilor board-ului, Ministerului Economiei solicită introducerea pe ordinea de zi a adunării din 23 octombrie a unui punct privind remuneraţia fixă brută lunară a membrilor neexecutivi, iar propunerea este pentru o sumă egală cu de două ori media pe ultimele douăsprezece luni a câştigului salarial mediu brut lunar pentru pentru activitatea desfăşurată conform obiectului principal de activitate al societăţii.

La data de 23 octombrie, acţionarilor Romgaz li se va prezenta şi supune la vot Bugetul de Venituri şi Cheltuieliconsolidat rectificat pentru anul curent.

Pentru primele şase luni ale acestui an, producătorul de gaze naturale a obţinut un profit net de 800,8 milioane lei, cu 17,9% sub cel de la jumătatea lui 2019, în condiţiile raportării unor venituri de 2,233 miliarde lei, în scădere cu 23,3%, pentru aceeaşi perioadă de comparaţie.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Foarte normal?!!!. Trebuie scosii PSD-istii si pusi PNL-listii, USR-ristii, PMP-stii, PLUS-istii etc. Oare vor incapea toti menmbrii scestor partide? Cred ca ar trebui constrita cate o "CASA POPORULUI" la fiecare societate a statului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb