PENTRU ADUNAREA DIN 25 MARTIE Acţionarii SIF5 vor avea pe masă un program de răscumpărare, pentru 3,8% din societate

Andrei Iacomi
Piaţa de Capital / 9 martie 2020

Acţionarii SIF5 vor avea pe masă un program de răscumpărare, pentru 3,8% din societate

Consiliul de Administraţie al SIF Oltenia (SIF5) a introdus, pe ordinea de zi a adunării din data de 25 martie, solicitarea venită din partea Business Capital for Romania - Opportunity Fund Cooperatief U.A. (controlat de Florin Pogonaru şi Erste Bank) şi a două fonduri de pensii private ale Allianz-Tiriac, privind derularea unui program de răscumpărare a 22,149 milioane de acţiuni proprii, se arată în raportul SIF-ului remis, astăzi, operatorului pieţei noastre de capital.

Titlurile, ce reprezintă 3,82% din capitalul social raportat (sau 3,95% din capitalul social rezultat în urma hotărârii de reducere aprobată în AGEA SIF5 din data de 18 noiembrie), urmează a fi răscumpărate la preţul pieţei, dar nu mai mare de 3 lei/titlu sau mai mic de 0,1 lei/titlu (valoarea nominală a acţiunilor).

Operaţiunea de piaţă se va derula până la data de 15 august 2020, iar plata acţiunilor răscumpărate se va realiza din profitul distribuibil sau din rezervele

disponibile ale societăţii înscrise în ultima situaţie financiară anuală aprobată, cu excepţia rezervelor legale, conform situaţiilor financiare ale anului trecut.

Ulterior derulării programului, acţiunile răscumpărate urmează să fie anulate pentru reducerea capitalului social al SIF-ului.

De asemenea, în data de 25 martie, acţionarii SIF1vor mai avea pe masă aprobarea reducerii capitalului societăţii de la 56,05 milioane lei, la 52,21 milioane lei, prin anularea unui număr de 38,39 milioane de acţiuni proprii, dobândite de SIF în urma derulării unei oferte publice de cumpărare de acţiuni proprii, în perioada 16 - 30 ianuarie 2020.

Nu în ultimul rând, acţionarii SIF5 vor mai vota eliminarea din actul constitutiv al societăţii, a prevederilor referitoare la limita de deţinere de 5%.

Legea Fondurilor de Investiţii Alternative, ce dă posibilitatea eliminării pragului de deţinere la SIF-uri, a intrat în vigoare în data de 24 ianuarie, iar societăţile de investiţii financiare trebuie să se conformeze noilor reglementări în şase luni de la acea dată, ceea ce înseamnă că, începând cu cea de-a doua parte a lunii iulie, este posibil ca unele SIF-uri sau chiar toate să nu mai aibă prag de deţinere, dacă acţionarii vor vota astfel.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. Felicitari, pt tot programul de rascumparare si anulare!Cumparati si actiuni aveti iar o oportunitate, si prelungiti programul de rascumparari!

    In acest moment chiar nu mai contează ce dorește să facă Sif5! Actionarii pierd bani la BVB, devin mai săraci, eliminarea pragului a fost doar o speculație a politicului, fondurile de pensii nu susțin piata de capital in ciuda facilităților obținute de la guvernul liberal. Totul se va deconta la vot!

    1. Actionarii pierd bani pentru ca e o panica mondiala, justificata cred. Fondurile de pensii cumpara constant in functie de prospect, banii si de banii pe care-i au. Nu se pot opune scaderilor. Dar povestea cu pragul e foarte interesanta ....

      Eliminarea pragului este pentru cei care au deja 10 ,15, poate peste 20% din sife. De ce ar intra fondurile de pensii in sife controlate de oligarhi ?! ASF a dat verde la hoție . Guvernul liberal habar n-are ce prostie a făcut tocmai in pragul crizei.

      Din 2008 până acum DOW s-a dublat. China nu a avut criza nici macar Polonia.BVB nu a recuperat nici macar jumatate. In 2007 SIF5 era 4.9 si cunosc persoane care au cumpărat de sute de mii de euro sif5. Unde le sunt banii? S-au topit la Sif5. Cine vinde acum? Șmecherii care dădeau vina in 2008 pe jidani ca ei au provocat criza. Sunt băgați prin bănci, în CA-uri, sunt fonduri care speculează căderea Bet fi, sunt fonduri de investitii care au vândut unitati de fond cu dob fixa si mai mare ca la depozite etc Acum dau vina pe coronavirus.BVB nu-si permite scăderi ca afara! Fondurile de pensii au cumpărat sifuri în decembrie când urmă să se dea legea cu pragul. Mulțumesc bursa pt posibilitatea de libera expresie,

      doar pareri personale. 

      Ce treaba are votul cu panica produsa de coronavirus?

      Bani au pierdut doar cei care au vandut si nu i-a obligat nimeni sa o faca. 

      Fondurile de pensii sustin piata, dar nu vezi tu asta pentru ca esti orb. Guvernul PSD nu a sustinut deloc piata de capital si nu a facut ceva bun pentru ea.

      In rest, esti ca Viorica Vasilica. 

      Ai venit repede sa înjuri dobitocule! Sunt doar păreri libere aici!

      Bine ca BVB este sustinuta de guvernul PNL care are doar doi miniştri - Virgil Popescu şi Ioan Marcel Boloş acţionari la firme listate la BVB! Doar doi într-un guvern liberal? Despre ce liberalism vorbim? Haida-de!

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb