PENTRU ADUNĂRILE ACŢIONARILOR DIN 4 DECEMBRIE Directoratul SIF Transilvania a completat ordinea de zi cu solicitările grupului condus de Frăţilă
A.I.
Piaţa de Capital / 12 noiembrie 2020
Directoratul SIF Transilvania (SIF3) a completat ordinea de zi a celor două adunări ale acţionarilor din data de 4 decembrie, când vor avea loc alegeri pentru Consiliul de Supraveghere al societăţii, cu punctele solicitate de grupul condus de Constantin Frăţilă, care este şi membru în board, se arată într-un raport al SIF-ului din Braşov remis, astăzi, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).
Grupul, ce deţine 5,04% din SIF Transilvania, solicitase în urmă cu circa o săptămână completarea ordinii de zi a AGOA cu două puncte, ce impun şi modificarea documentului intitulat "Condiţiile de eligibilitate pentru candidaţii pentru funcţia de membru în Consiliul de Supraveghere al SIF Transilvania şi conţinutul dosarului de condidatură", respectiv eliminarea din document a literei (iii) de la punctul 2 şi a Anexei 3, astfel încât să nu exceadă dispoziţiile Regulamentului ASF nr. 1/2019.
Este vorba despre o declaraţie pe proprie răspundere a candidatului care să ateste o serie de criterii privind competenţa sau buna reputaţie, ceea ce implică, între altele, ca acesta să nu fie condamnat sau urmărit penal in personam pentru infracţiuni prevăzute de legislaţia financiar-bancară, infracţiuni contra patrimoniului sau alte infracţiuni specifice domeniului economic/financiar, să nu i se fi refuzat, retras sau interzis dreptul de a desfăşura activităţi care necesită înregistrarea sau autorizarea de către o autoritate de reglementare etc. Anexa 3 este o declaraţie pe proprie răspundere privind infracţiuni penale prevăzute de legislaţia financiar-bancară.
Grupul reclama că Directoratul cenzurează dreptul acţionarilor de a-şi desemna reprezenaţii pentru un post în Consiliu, punctând că nu pot fi impuse condiţii suplimentare celor prevăzut de lege, de reglementările ASF şi de Actul Constitutiv al societăţii, pentru depunerea şi validarea candidaturilor referitoare la alegerea membrilor board-ului.
Ulterior, Directoratul SIF Transilvania a răspuns că nu aduce atingere şi nici nu restrânge dreptul vreunei persoane de a fi înscrisă pe lista candidaţilor pentru funcţia de membru ȋn Consiliul de Supraveghere al societăţii. Dar, face precizarea că evaluarea adecvării prealabile a candidaţilor la funcţia de membru în Consiliu - parte integrantă a dosarului de candidatură - este de competenţa Consiliului de Supraveghere al societăţii. Directoratul puncta că, documentul "Condiţiile de eligibilitate pentru candidaţii pentru funcţia de membru în Consiliul de Supraveghere al SIF Transilvania şi conţinutul dosarului de condidatură" are la bază diligenţa conducerii societăţii în aplicarea principiilor de guvernanţă corporativă, în litera şi spiritul legii.
Cealaltă solicitare a grupului de acţionari pentru AGOA ţine de numirea secretariatului adunării, iar pentru AGEA se cere introducerea unor puncte în Actul Constitutiv al societăţii.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 12.11.2020, 17:54)
FECALAAAAA
TI AM ZIS CA SE STRANGE LATU
ESTI ISTORIE BOSOROGULE
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 13.11.2020, 14:13)
DE ACTUALITATE PRIETENAS:
MOLDOVANEEEEE
T I SE STRANGE LATUUUUUL
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 12.11.2020, 19:16)
Stimati contribuabili, cand a fost aprobata legea cu eliminarea pragului la sifoane, erau pe aici niste optimisti care vedeau cresteri de 60-70% intr-o perioada scurta....unde sunt cresterile, unde sunt cotatiile sifurilor ajunse in cosmos? Ce era pe inima voastra, ca o sa dati lovitura, vax!!!
2.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de anonim în data de 12.11.2020, 19:52)
Pragurile erau incalcate dinainte. Cu mult. De ce crezi tu ca tot a crescut SIF3 in ultimii ani... Au cumparat fonduri de alea, adica alte SIF-uri.