PENTRU ANTREPRENORII CARE DORESC SĂ INOVEZE ŞI SĂ DEZVOLTE NOI PRODUSE BERD şi Ascendis lansează IncubatorX SME

G.U.
Bănci-Asigurări / 1 februarie 2022

Cornel Amariei, CEO & fondator al lumen şi consultant Ascendis

Cornel Amariei, CEO & fondator al lumen şi consultant Ascendis

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) şi Ascendis, companie de training şi consultanţă, au lansat astăzi IncubatorX SME, un program prin care companiile din România şi din regiune pot intra în contact cu antreprenori şi consultanţi de top, care le vor sprijini în transformarea ideilor lor în produse şi servicii inovatoare, se arată într-un comunicat de presă remis redacţiei.

Programul se adresează antreprenorilor din firmele cu venituri mai mici de 50 de milioane de euro din România, Bulgaria, Croaţia şi Serbia. Înscrierile se fac pe site-ul XbyAscendis, între 1- 28 februarie 2022. Peste 100 de IMM-uri sunt aşteptate să se înscrie în IncubatorX SME. În urma înscrierilor vor fi selectate până la 20 de companii care vor lucra la ideile lor alături de consultanţii în inovaţie ai Ascendis.

Potrivit comunicatului, pentru a putea participa la program, antreprenorii din IMM-uri trebuie să desemneze echipe din interiorul companiei care să lucreze câteva luni alături de consultanţii Ascendis şi alţi antreprenori pentru dezvoltarea unei soluţii inovatoare, cu impact direct în afacerea lor.

Programul constă în 3 etape şi va începe oficial pe 15 martie 2022. Limba de desfăşurare a programului este engleza. În prima fază, echipele selectate vor discuta cu antreprenori de succes şi vor vizita companiile lor (virtual sau, dacă contextul epidemiologic permite, fizic). În cea de-a doua fază, echipele vor participa la ateliere de lucru facilitate şi la un hackathon, unde vor învăţa să îşi valideze ideea de afacere, să construiască un plan de afaceri viabil şi să se pregătească pentru incubare.

Cea de-a treia etapă, incubarea, va include între 5 şi 7 echipe şi se va desfăşura timp de 16 săptămâni, timp în care echipele vor continua să lucreze la ideea lor de afacere şi vor beneficia de mentorat, workshop-uri şi sprijin pentru gestionarea proiectului. Astfel, la finalul programului vor rezulta produse viabile, gata de lansare. Accesul la faza de incubare se bazează pe selecţia juriului.

Participarea la primele două etape este gratuită, iar pentru a treia etapă este necesară o taxă de participare de 784 de euro. Costul redus al participării la program este posibil datorită finanţării acordate de Uniunea Europeană în cadrul programului Orizont 2020. BERD şi Uniunea Europeană au lansat în 2019 un cadru de finanţare care sprijină investiţiile în cercetare şi inovare ale IMM-urilor din România, inclusiv prin facilitarea accesului la consultanţă.

Mark Davis, director regional BERD pentru România şi Bulgaria, a declarat: "În ultimii 3 ani, împreună cu Uniunea Europeană, BERD a sprijinit peste 50 de proiecte de consultanţă care au ajutat companiile inovatoare din România să îşi dezvolte afacerile şi să devină mai competitive. Acum dorim să extindem acest sprijin, oferind companiilor din România şi din regiune acces la noi instrumente care stimulează inovarea. "

"În ultimii ani am dovedit că inovaţia poate începe şi în România. Am învăţat multe pe parcurs şi vrem să învăţăm şi alte companii cum să transforme creativitatea nativă a regiunii în inovaţie, în produse şi servicii noi. În cadrul programului vom învăţa IMM-urile să creeze primele versiuni de produse sau servicii inovatoare", spune Cornel Amariei, CEO & fondator al lumen şi consultant Ascendis.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb