PENTRU ANUL 2017:  Guvernul a alocat peste 319 milioane de lei pentru bilete de tratament balnear

C.P.
Ziarul BURSA #Politică / 3 martie 2017

Peste 319 milioane de lei au fost alocate de către Guvern în bugetul asigurărilor sociale de stat, pe anul 2017, pentru biletele de tratament balnear, potrivit unui comunicat remis Redacţiei.

Guvernul a stabilit, ieri, prin Hotărâre de Guvern, atât numărul biletelor de tratament balnear acordate prin unităţile de tratament balnear care aparţin Casei Naţionale de Pensii Publice, pentru anul 2017, cât şi faptul că, pe lângă acestea, se vor contracta locuri la tratament balnear şi cu alţi operatori economici interesaţi. De asemenea, actul normativ reglementează modul de acordare, distribuire şi decontare a acestora.

Pentru anul în curs, în unităţile de tratament balnear ale Casei Naţionale de Pensii Publice se asigură un număr de 56.394 de locuri, potrivit datelor prezentate de Guvern.

Biletele de tratament pentru pensionari şi asiguraţii sistemului public de pensii sunt finanţate din bugetul asigurărilor sociale de stat. Locurile vor fi repartizate pe maximum 18 serii de trimitere, cu o durată de 16 zile. Preţul biletului de tratament balnear include tariful pentru cazare, masă şi 12 zile de tratament.

La numărul de bilete de tratament acordate prin unităţile de tratament balnear ale Casei Naţionale de Pensii Publice se adaugă numărul de locuri la tratament balnear ce urmează să fie contractate cu alţi operatori economici interesaţi, în limita sumelor prevăzute în bugetul asigurărilor sociale de stat pe anul 2017.

Numărul total de locuri la tratament balnear se va stabili în urma finalizării procedurii de achiziţie, respectiv după atribuirea contractelor, în funcţie de preţurile ofertate pe bilet de operatorii economici interesaţi.

Numărul biletelor de tratament balnear care se acordă gratuit categoriilor de persoane beneficiare ale prevederilor unor legi speciale cu caracter reparatoriu se stabileşte prin aplicarea unei cote de maximum 15% din totalul numărului de bilete. Persoanele îndreptăţite pot beneficia de un singur bilet de tratament în perioada unui an calendaristic.

Casa Naţională de Pensii Publice distribuie biletele de tratament balnear prin casele teritoriale de pensii şi decontează costul acestora din fondurile aprobate prin Legea Bugetului Asigurărilor Sociale de Stat pe anul 2017.

Potrivit datelor Guvernului, în anul 2016 a fost asigurat un număr de 59.641 de biletele de tratament balnear prin unităţile de tratament balnear ale Casei Naţionale de Pensii Publice (CNPP).

În anul 2016 s-au contractat, în total, 234.880 de bilete de tratament balnear.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb