PENTRU FALS ÎN DECLARAŢII Cristian Buşu a primit o amendă penală de 22.500 lei

A.I.
Piaţa de Capital / 20 iulie 2021

Cristian Buşu a primit o amendă penală de 22.500 lei

Decizia instanţei nu este definitivă

Cristian Buşu, fost secretar de stat în Ministerul Energiei şi fost preşedinte al Consiliului de Administraţie al Electrica, a primit săptămâna trecută o amendă penală de 22.500 de lei pentru fals în declaraţii, conform informaţiilor de pe portalul instanţelor de judecată.

Potrivit celor menţionate pe portalul Judecătoriei Sectorului 1, instanţa l-a condamnat pe Buşu la pedeapsa amenzii penale în cuantum total de 22.500 lei constând în 150 de zile - amendă, suma corespunzătoare unei zile - amendă fiind de 150 de lei.

De asemenea, instanţa îi atrage atenţia lui Cristina Buşu asupra dispoziţiilor art. 63 alin. (1) din Codul penal privind înlocuirea pedepsei amenzii cu un număr corespunzător de zile cu închisoarea (150 de zile închisoare), dacă inculpatul nu execută pedeapsa amenzii penale, în tot sau în parte, cu rea - credinţă, precum şi asupra dispoziţiilor art. 64 alin. 1 din Codul penal privind executarea pedepsei amenzii prin prestarea unei munci neremunerate în folosul comunităţii dacă neexecutarea în tot sau în parte a amenzii penale intervine din motive neimputabile inculpatului.

Conform unui comunicat al Parchetului de anul trecut, acuzaţiile aduse lui Buşu au au legătură cu o declaraţie semnată de acesta în faţa unui notar în anul 2014, în care atesta că îndeplineşte condiţiile pentru a ocupa o funcţie de conducere în cadrul Electrica.

"La data de 19 august 2014, inculpatul a declarat în faţa notarului public, în mod necorespunzător adevărului, faptul că îndeplineşte şi respectă criteriile de eligibilitate şi independenţă acceptate pentru acţionarii societăţii, menţionate la art. 17 alin. (2) Ut. a) - k) din Actul constitutiv al Societăţii Comerciale de Distribuţie şi Furnizare a Energiei Electrice - Electrica SA Bucureşti, deşi acesta nu îndeplinea criteriul prevăzut la art. 17 alin. (2) Hi. j) referitor la faptul că în ultimii cinci ani nu a ocupat o poziţie în cadrul unei autorităţi de stat centrale sau locale sau în societăţi concurente, în vederea producerii unei consecinţe juridice pentru sine", spuneau procurorii, conform Agerpres.

Acum, instanţa a dispus desfiinţarea declaraţiei autentice notariale aflată la dosarul cauzei, înscris falsificat cu ocazia săvârşirii infracţiunii. De asemenea, l-a obligat pe Cristian Buşu la plata sumei de 1.000 de lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat (500 lei aferente urmăririi penale şi 500 lei aferente judecăţii).

De menţionat că decizia nu este definitivă, putând fi atacată cu apel la 10 zile de la comunicarea hotărârii, care a fost 15 iulie.

La jumătatea lunii mai, Cristian Buşu a fost numit în funcţia de preşedinte, cu rang de subsecretar de stat, al Autorităţii pentru Supravegherea Publică a Activităţii de Audit Statutar (ASPAAS).

De-a lungul timpului, Buşu a ocupat mai multe funcţii importante, printre care secretar de stat în Ministerul Energiei (2015-2017), preşedinte al Consiliului de Administraţie al Electrica (septembrie 2014 - aprilie 2018), director economic la Fondul Proprietatea (2009-2013), consilier economic în Guvernul României (2005-2009).

A fost vicepreşedinte al SIF Oltenia şi ulterior ales preşedinte, dar nu a fost validat de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

Opinia Cititorului ( 13 )

  1. Altul care s-a lipit la consiliile sifului . Așa ii recrutează cioaca&trif. Tot pe competenta și tot pe onorabilitate . Câțu care e da madar and da fadar al economiei și bursei și toate de pe pământ și din cer avea nevoie de un competent care care minte penal. Frumos, un stat european și modern cu piața emergenta. Rușineeeer

    1. Dezastru nu mai are voie sa fie in consilii.

    Busu e o jigodie infernala care nu ar merita angajata nici macar intr-o covirgarie.

    Il cunosc personal.  

    Om care nu e de calitate.  

    Mic combinator ajuns mai sus decat ar fi trebuit sa ajunga... I-a ramas stilul de combinator sarlatan de Rahova sau de Obor ... inaltimile nu l-au cizelat.  

    Un gunoias de pripas.  

    1. ai vrut sa scrii vierme de KKT

    Ungurene, vai de capul tău! Sa nu te îneci cu propria voma. Mai mestec-o data.

    1. Esti distopic. Articolul asta nu este despre ce ai facut tu cu mâna ta? Vrei sa ti le amintim pe toate aici, sa vada toată lumea?

    tuten pliscu pe care bagi alimente -----> pentru cel ce i-a dat amenda asta de 2 lei

    Busu minte cum respira. Dar pentru combinatiile de la Electrica ar trebui pușcărie pe viata. Un nimic de om.

    1. Oare vom ajunge sa li se confiste averile si sa faca si puscarie pentru asumarea responsabilitatii si toate cele ce or mai fi ...cum e in Germania SUA si in toate tarile normale?

      corect, subscriu

      e un gunoi 

      Nu, la cât a furat asta plătește tot guvernul. Cum văd in articol l-a plătit bine pe Câțu .

    Toate funcțiile de pe lume si toate prieteniile - Drăgoi si șleahta de politicieni si securizdi care cica roieste in jurul lor - nu l-au scăpat pe Bușu de amendă penală. Justiția funcționeaza. Veste urata pentru Dragoi, ca la el nu va fi doar o amarata de declaratie in fals.

    La puscarie cu el si gasca lui Lakis&Bilteanu&Dragoi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb