PENTRU FINANŢAREA COMERŢULUI IFC acordă Alpha Bank România o linie de credit de 30 milioane dolari

Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 17 iunie 2015

IFC acordă Alpha Bank România o linie de credit de 30 milioane dolari

IFC, parte a Băncii Mondiale, a acordat Alpha Bank România o linie de credit în valoare de 30 de milioane de dolari, pentru a extinde disponibilitatea de finanţare a schimburilor comerciale pentru importatorii şi exportatorii din România.

Linia de credit a fost acordată în urma unui parteneriat încheiat de IFC cu Alpha Bank România, în cadrul Programului de Finanţare a Comerţului Global (GTFP), care sprijină comerţul pe pieţele emergente prin acordarea de garanţii parţiale sau totale pentru tranzacţiile comerciale individuale garantate prin ratingul triplu-A al IFC.

"Alpha Bank România este dedicată rolului său de a promova valorile operaţiunilor bancare comerciale şi susţinerii atât a marilor companii, cât şi a companiilor mici şi mijlocii, în activităţile de comerţ internaţional", a declarat Sergiu Oprescu, preşedinte al Alpha Bank România.

El a arătat că noul parteneriat cu IFC va avea un impact pozitiv asupra eforturilor băncii de a susţine creşterea economică a României.

"Prin intermediul programului GTFP, IFC canalizează finanţarea în economiile care au nevoie să dezvolte oportunităţile comerciale pentru companiile locale. Accesul la finanţarea comerţului este importantă în special pentru companiile mai mici, care depind de exporturi pentru a rămâne viabile şi a continua să se dezvolte", a declarat Marcos Brujis, director al IFC Global Industry.

De la lansarea proiectului, în 2005, Programul de Finanţare a Comerţului Global al IFC a emis peste 21.000 de garanţii, în valoare totală de 36 miliarde de dolari băncilor privind obligaţiile de plată legate de comerţ ale clienţilor săi, instituţii financiare din pieţele emergente. Programul include mai mult de 280 de bănci partenere în peste 95 de ţări din pieţele emergente.

Alpha Bank România se află printre cele mai mari zece bănci de pe piaţa locală, unde are o reţea de 149 de sucursale şi circa 2.000 de angajaţi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb