PENTRU INFORMAŢII PRIVIND FINANŢAREA STATULUI ISLAMIC SUA oferă recompensă de 5 milioane dolari

I.P.
Ziarul BURSA #Internaţional / 1 octombrie 2015

SUA oferă recompensă de 5 milioane dolari

Un fost agent CIA a anunţat în acest an că ISIS este creat şi finanţat de SUA

Directorul CIA, în martie: "Nu Statul Islamic reprezintă cea mai mare ameninţare"

Departamentul de Stat al SUA a anunţat, recent, că oferă o recompensă în valoare de 5 milioane de dolari pentru orice informaţii care ar putea perturba finanţarea grupării jihadiste Statul Islamic cu ajutorul petrolului şi al traficului de antichităţi, informează postul de televiziune NBC News, citat de Agerpres.

Numai în luna iulie, Statul Islamic obţinuse între 8 milioane şi 10 milioane de dolari din contrabanda cu petrol şi gaze în Siria şi Irak, de trei ori mai mult decât se estimase anterior, după cum relatase la vremea respectivă NBC.

Aceste fonduri au fost utilizate de către jihadişti pentru plata salariilor lunare ale combatanţilor grupării, permiţându-le să trimită bani şi acasă, familiilor lor.

Această sursă de venituri a Statului Islamic este doar vârful operaţiunilor sale de finanţare, care se bazează pe extorcări, jafuri şi răscumpărări.

Potrivit Departamentului de Stat al SUA, este pentru prima oară când secretarul de stat american autorizează o astfel de recompensă pentru a stopa traficul cu petrol şi antichităţi derulat de o organizaţie teroristă.

În luna mai, un fost agent CIA, Steven Kelley, a anunţat că ISIS este un duşman complet fabricat şi finanţat de SUA.

Într-un interviu telefonic pentru Press TV, din Anaheim, California, Kelley a precizat, potrivit informaţiilor vehiculate în mediul online: "Finanţarea este în totalitate de la Statele Unite şi aliaţii săi şi, pentru cei care cred că acest duşman este cineva care trebuie să fie atacat în Siria sau Irak, este o farsă, deoarece, evident, acest lucru este ceva ce noi am creat, putem controla şi numai acum a devenit incomod pentru noi să atacăm acest grup ca pe un inamic legitim".

La începutul acestui an, un comandant pakistanez al Califatului, Yousaf al Salafi, susţinea, potrivit mass media, că gruparea teroristă Statul Islamic primeşte bani de la americani pentru a recruta tineri terorişti.

În luna martie a acestui an, directorul CIA, generalul David Petraeus, considera că nu Statul Islamic reprezintă cea mai mare ameninţare în Orientul Mijlociu. În opinia oficialului american, cel mai mare pericol pentru stabilitatea pe termen lung a Irakului era reprezentat de miliţiile şiite susţinute de Iran, care ajută la combaterea Statului Islamic.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Americanii incep orice razboi in numele democratiei prin confiscare banilor, blocarea fondurilor si confiscarea resurselor, apoi cuceresc cetatea. Hunii intai cucereau cetatea spoi praduiau banii si bogatiile. Tactica democratica este superioara. Lasand gluma la o parte, salut decizia de a jena statul islamic. Nu este credibil in era satelitilor sa spui ca nu poti vedea vapoarele care pleaca incarcate cu petrol din statul islamic.

    Nu trebuie, totusi, sa ignoram nici eforturile uriase ale Kremlinului in intoxicarea mediatica. Privirea trebuie tintita atent spre est, ca doar nu ne-am nascut ieri. Suntem caliti, ar fi chiar pacat sa mai punm botul a nu stiu cata oara la sunetul de balalaika.

    1. Esti deja intoxicat asa ca nu mai ai nicio speranta de a fi obiectiv. Du-te si lupta pe front de partea ISIS si Al-Queda.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb