PENTRU LEGĂTURI CU INFRACTORUL SEXUAL JEFFREY EPSTEIN Deutsche Bank, amendată cu 150 de milioane de dolari în SUA

A.P.
Bănci-Asigurări / 8 iulie 2020

Deutsche Bank, amendată cu 150 de milioane de dolari în SUA

Autorităţile de reglementare financiară de stat din New York au declarat marţi că au penalizat Deutsche Bank cu 150 de milioane de dolari "pentru eşecuri semnificative de conformare" în relaţiile băncii cu Jeffrey Epstein, un investitor decedat, acuzat de trafic sexual cu minori, precum şi pentru relaţiile cu două bănci client, informează cnbc.

Departamentul de servicii financiare de stat din New York a declarat că Deutsche Bank, care a fost de acord cu plata în baza unui ordin de consimţământ, "nu a reuşit să monitorizeze în mod corespunzător activitatea contului înregistrat în numele infractorului sexual, în ciuda informaţiilor publice ample despre comportamentul infracţional anterior al domnului Epstein."

Soluţie vine la câteva zile după ce presupusul procuror al lui Epstein, Ghislaine Maxwell, a fost arestată sub acuzaţii federale care o acuză că l-a ajutat să aibă acces la fete minore, pentru a le abuza sexual, scrie cnbc.

Statul a spus că a fost prima acţiune de executare a unei autorităţi de reglementare împotriva unei instituţii financiare pentru relaţiile cu Epstein.

Ordinul de consimţământ acoperă relaţia Deutsche Bank cu Epstein şi relaţiile bancare corespondente cu Danske Bank Estonia şi FBME Bank.

Deutsche Bank a menţinut o relaţie cu Epstein, precum şi cu persoane conexe din august 2013 până în decembrie 2018. În 2018, banca a încheiat relaţiile cu el după ce Miami Herald a publicat o serie de poveşti despre o tranzacţie federală de neexecutare pe care Epstein a obţinut-o în 2008 în Florida. De-a lungul timpului, compania germană a gestionat peste 40 de conturi legate de Epstein şi persoane conexe, precizează cnbc.

Departamentul de servicii financiare a spus că, din cauza eşecului de supraveghere al băncii cu Epstein : " banca a procesat sute de tranzacţii în valoare totală de milioane de dolari care ar fi trebuit să exercite o examinare suplimentară având în vedere istoria domnului Epstein."

Aceste tranzacţii includ plăţi către persoane despre care s-a presupus că au fost co-conspiratorii lui Epstein în abuzuri sexuale ale femeilor tinere. De asemenea includ decontări în valoare de peste 7 milioane de dolari şi plăţi către firme de avocatură de peste 6 milioane de dolari "pentru ceea ce par a fi fost cheltuieli legale ale domnului Epstein şi a co-conspiratorilor săi ", conform departamentului.

Alte plăţi s-au efectuat "către modele ruseşti, plăţi pentru şcolarizarea femeilor, cheltuieli de hotel şi direct către numeroase femei cu prenume est-europene", potrivit departamentului.

De asemenea, s-au remarcat "retrageri periodice suspecte din conturile lui Epstein - în total, peste 800.000 de dolari în aproximativ patru ani" .

Toate aceste tranzacţii s-au produs în lunile şi anii de după august 2013, când, pentru pregătirea conturilor Epstein, transferate către Deutsche Bank, un coordonator de relaţii pentru conturile Epstein a pregătit un memoriu pentru un manager de relaţii de la acea bancă, pentru a fi trimis celor doi Co-directori ai băncii de atunci, notează ordinul de consimţământ.

Respectivul memoriu conţinea informaţii despre cazul de crimă sexuală anterioară al lui Epstein în Florida, şi menţiona că a fost acuzat de incitarea unei minore la prostituţie în 2007 şi că a executat 13 din 18 luni din pedeapsa sa. De asemenea, scria şi că Epstein a fost acuzat că a plătit tinere să-i facă masaj în casa sa din Florida, conform ordinului de consimţământ.

Într-un e-mail către cei doi directori ai băncii care au inclus memoriul ca ataşament, administratorul de relaţii "a remarcat cât de profitabilă poate fi relaţia".

În acelaşi e-mail, (administratorul de relaţii al băncii) a propus ca toate conturile legate de Epstein să fie pentru entităţi afiliate cu domnul Epstein şi nu conturi personale, notează ordinul de consimţământ.

În acelaşi ordin a fost menţionat faptul că băncile trebuie să implementeze controale de combatere a spălării banilor şi că acestea trebuie, de asemenea, să-şi monitorizeze clienţii pentru a împiedica facilitarea activităţilor infracţionale.

Linda Lacewell, inspectorul-şef al serviciilor financiare, a declarat: "În fiecare dintre cazurile care sunt soluţionate astăzi, Deutsche Bank nu a reuşit să monitorizeze în mod adecvat activitatea clienţilor pe care banca însuşi a considerat-o cu risc ridicat".

Ea a adăugat: "În cazul lui Jeffrey Epstein, în special, în ciuda faptului că a cunoscut istoricul său criminal teribil, Banca nu a reuşit să detecteze sau să prevină milioane de dolari de tranzacţii suspecte".

Departamentul de Servicii Financiare de stat a spus că a ajuns la concluzia că Deutsche Bank nu a reuşit să monitorizeze nici activităţile clienţilor bănci, Danske Estonia şi FBME, "în ceea ce priveşte activitatea lor de compensare a dolarului. "

Departamentul a menţionat că Danske Estonia este "în centrul unuia dintre cele mai mari scandaluri de spălare a banilor din lume" şi a avut eşecuri de control care au dus la transferul unor sume mari de bani în numele oligarhilor ruşi, scrie cnbn.

Departamenul de stat a declarat: "De-a lungul timpului şi relaţiilor dintre Deutsche Bank şi Danske Estonia, Deutsche Bank a fost în mod repetat sesizat asupra acestor lucruri şi a faptului că Danske Estonia a făcut puţine îmbunătăţiri".

Acesta continuă: "În pofida faptului că Deutsche Bank a atribuit Danske Estonia cel mai mare grad de risc posibil, Deutsche Bank nu a reuşit să ia măsurile adecvate pentru a împiedica Danske Estonia să transfere tranzacţii suspecte de miliarde de dolari prin conturile Deutsche Bank din New York."

Christian Sewing, directorul general al Deutsche Bank, într-o comunicare internă către întregul personal al băncii, a declarat: " Ziua de astăzi resprezintă un memento pentru cât de vigilenţi trebuie să rămânem. Nu numai că marchează aniversarea strategiei noastre " Compete to win ", ci şi soluţionarea noastră cu Departamentul de Servicii Financiare din New York (DFS) asupra investigaţiilor privind controalele în lupta împotriva infracţiunii financiare ".

El a menţionat că: "acordul acoperă trei probleme: Danske Bank, Banca Federală a Orientului Mijlociu şi relaţia noastră de afaceri fostă cu Jeffrey Epstein."

Directorul a spus: " Să îl avem pe domnul Epstein ca şi client din 2013 a fost o greşeală şi nu ar fi trebuit să se întâmple niciodată".

În cadrul unui interviu ulterior al "Closing Bell" la CNBC cu Wilfred Frost, Sewing a spus că mesajul său către cei 86.000 de angajaţi ai băncii a fost: "Aşa ceva nu trebuie să se mai întâmple".

Un purtător de cuvânt al Deutsche Bank a declarat: "Recunoaştem eroarea noastră cu Epstein şi punctele slabe ale proceselor noastre , dar am învăţat din greşelile şi neajunsurile noastre."

Purtătorul de cuvânt a declarat că, imediat după arestarea lui Epstein pentru trafic sexul în iulie 2019, banca: " A luat legătura cu forţele de ordine care ne-a oferit asistenţă pentru investigaţiile lor. Am fost pe deplin transparenti şi am abordat aceste probleme cu autoritatea de reglementare, ne-am ajustat toleranţa la risc şi am abordat sistematic problemele ".

Epstein, în vârstă de 66 de ani, a murit în august anul trecut într-o închisoare federală din Manhattan. El s-a sinucis prin spânzurare după ce i s-a refuzat cauţiunea în dosarul său penal, unde a fost acuzat de trafic sexual cu copii şi conspiraţie pentru comiterea traficului sexual cu copii.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Am uitat numarul amenzilor luate de aceasta banca de borfashi. Pe langa amenzile in serie luate de DB, mai exista Wirecared, VW, Bayer, Siemens, firme care fura la nivel global. Adunate furturile de acum se compara cu furturile facute de inaintasii lor de prin anii 1933 - 1945

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb