PENTRU REDUCEREA RISCULUI DEZANGAJĂRII LA PROGRAMUL OPERAŢIONAL REGIONAL Ţara noastră a solicitat sprijinul CE

C.P.
Ziarul BURSA #Companii / 5 martie 2018

"Am pledat, la Bruxelles, pentru o Politică de Coeziune care să sprijine toate regiunile, dată fiind relevanţa acesteia în dezvoltarea României şi a celorlalte State Membre",a declarat Rovana Plumb.

"Am pledat, la Bruxelles, pentru o Politică de Coeziune care să sprijine toate regiunile, dată fiind relevanţa acesteia în dezvoltarea României şi a celorlalte State Membre",a declarat Rovana Plumb.

Ţara noastră a solicitat sprijinul Comisiei Europene pentru a agrea măsurile pentru reducerea riscului de dez­angajare la Programul Operaţional Regional (POR), se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Fondurilor Europene.

Rovana Plumb, ministrul Fondurilor Europene, s-a întâlnit, în cadrul vizitei de două zile pe care a efectuat-o la Bruxelles, cu Gunther Oettinger, comisar pentru Buget, şi Corina Creţu, comisar european pentru Politică Regională.

Conform comunicatului, în cadrul întrevederii cu comisarul Corina Creţu s-a discutat despre identificarea unor soluţii tehnice cu privire la evitarea dez­angajării pe Programul Operaţional Regional, dar şi despre iniţierea unui grup de lucru care ar urma să vizeze simplificarea procedurilor pentru atragerea de fonduri europene de către beneficiari.

"Cu privire la implementarea Programului Operaţional Regional, delegaţia română a solicitat sprijinul Comisiei Europene pentru a agrea, în cel mai scurt timp, măsurile pentru reducerea riscului de dezangajare, printre care se numără propunerea unei scheme de subvenţionare pentru creşterea eficienţei energetice în locuinţe", menţionează sursa citată.

Un alt subiect dezbătut a fost stadiul proiectelor aferente celor 3 spitale regionale, care urmează să fie construite din fonduri europene în oraşele Craiova, Iaşi şi Cluj-Napoca.

"S-a agreat depunerea celor trei aplicaţii la Comisia Europeană până la finalul acestui an, după ce vor fi finalizate studiile de fezabilitate, în octombrie 2018. La întâlnirea cu comisarul pentru Buget, Gunther H. Oettinger, delegaţia română a reafirmat poziţia României cu privire la viitoarea perioa­dă financiară (2021-2027), punând accent pe faptul că politica de coeziune ar trebui să se concentreze în continuare pe un număr limitat de obiective tematice şi priorităţi de investiţii", informează MFE.

De asemenea, s-a punctat faptul că va fi necesară o anumită flexibilitate a politicii de coeziune în viitoarea perioa­dă, pentru a răspunde în timp scurt provocărilor viitoare.

"Am pledat, la Bruxelles, pentru o Politică de Coeziune care să sprijine toate regiunile, dată fiind relevanţa acesteia în dezvoltarea României şi a celorlalte State Membre. Am solicitat această flexibilitate în alegerea priorităţilor pentru a răspunde nevoilor de dezvoltare şi provocărilor specifice fiecărei regiuni", a declarat Rovana Plumb.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. acum Comisia nu mai e impotriva Romaniei? sper ca va duceti sa o certati ca au ceva impotriva noastra, ca nu ne dau bani. sper ca nu o sa recunoasteti ca ati fost puturosi si nu ati atras fonduri europene. poate ii rugati sa trimita niste oameni aici care sa faca ei dosarele de aplicare.

    ....Fumigene date de min.Plumb Populisme...nu sunt in stare de nimic.

    PLOUĂ CU PROIECTE : PROCESARE DEŞEURII- TOT FELUL - WC-uri în CENTRU ORĂŞELE : se tulbură liniştea publică !!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb