Acţionarii "Cemacon" (CEON) au aprobat, ieri, dobândirea propriilor acţiuni, prin ofertă publică de cumpărare, în baza unui prospect simplificat, aprobat de Autoritatea de Supraveghere Financiară, pentru un număr maxim de 5.699,511 acţiuni, conform unui raport transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).
Oferta urmează să se deruleze într-o perioadă de 3 luni de la data aprobării prospectului de emisiune de către ASF, dar nu mai mult de 18 luni de la data publicării hotărârii în Monitorul Oficial al României. Preţul va fi stabilit în intervalul 0,3115 lei/acţiune - 0,3750 lei/acţiune.
Valoarea acţiunilor proprii dobândite de Societate în acest mod nu poate depăşi 2.137.316,63 lei, conform comunicatului citat.
Reprezentanţii companiei au mai precizat: "Operaţiunea de dobândire a propriilor acţiuni are ca obiect alocarea către directorii Societăţii, în conformitate cu prevederile contractelor de management, a unui număr de 5.699,511 acţiuni proprii. Plata acţiunilor dobândite în cadrul ofertei publice va fi făcută din sursele prevăzute de lege".
Acţionarii "Cemacon" mai sunt convocaţi, pe 20 februarie, să aprobe revocarea tuturor membrilor Consiliului de Administraţie şi alegerea unora noi, la propunerea SSIF BRK Financial Group, acţionar care deţine 14,61% din acţiunile societăţii.
Producătorul de cărămizi "Cemacon" a înregistrat un profit net de 6,33 milioane de lei, în primele nouă luni ale anului 2016, în scădere cu 60% faţă de perioada similară a anului 2015, pe fondul unor afaceri de 72,2 milioane de lei, cu 29% mai mari decât la 30 septembrie 2015.
"Cemacon"a trecut, în ultimii ani, printr-un proces de restructurare a creditelor neperformante, agreat, în 2013, cu banca finanţatoare BCR.
În noiembrie 2013, "Cemacon", acţionarii săi majoritari şi Banca Comercială Română au semnat un acord de principiu privind restructurarea pachetului de credite de aproximativ 30 milioane de euro. La finalul lui 2013, banca a cesionat 12 milioane de euro din creditul societăţii către Business Capital For Romania Opportunity Fund Cooperatief U.A. (BOF), cu sediul în Olanda, fond la care banca avea o participaţie de 83,33%, care ulterior a fost trans-ferată către Erste Bank, restul fiind în posesia omului de afaceri Florin Pogonaru.
În iulie 2015, fondul Business Capital for Romania Opportunity Fund a intrat în acţionariatul producătorului de cărămizi "Cemacon", după ce şi-a convertit în titluri creanţa de 12 milioane de euro. Fondul deţine acum 27,9% din "Cemacon".
1. fără titlu
(mesaj trimis de Dan în data de 31.01.2017, 07:52)
Sa speram ca cei de la Cemacon chiar vor derula operatiunea de rascumparare, nu vor face precum Vuza de la Chimcomplex, care a aprobat o astfel de rascumparare insa au trecut 8 luni si nu a pus-o in practica.
ASF-ul doarme!