ZIARUL BURSA

31 ianuarie 2017
Ediţia din 18.09.2024
Duminică, m-am dus la Sala Mică a Teatrului Naţional, la expoziţia Andy Warhol, şi după ce am trecut printre manifestanţii contra graţierii, am verificat situaţia artei americanului: da, ea nu există. În schimb, m-am fotografiat cu celebra lui operă, cu celebra Marilyn Monroe. Aş fi preferat ca, în locul meu, să apară în fotografie Alexandr Dughin, dar, în lipsa lui, singurul bărbos disponibil am fost eu. Restul protesta alături.

Impostura demagogului rus Dughin

MAKEMiscellanea / 31 ianuarie 2017

Un miracol face să citesc "Manifestul Alianţei Revoluţionare Globale" al fostului profesor de sociologie Alexandr Ghelievici Dughin, de la Universitatea de Stat din Moscova, în aceste zile când, aici, este deschisă expoziţia celebrului american de origine slovacă Andy Warhol, regele pop-art şi chiar dacă, în realitate, între cei doi nu există altă legătură decât că ambele acţiuni au loc unde mă aflu eu, adică la Bucureşti, totuşi mintea mi i-a asociat, astfel că după ce am examinat documentul, am întrebat-o pe fiica mea cum îl cheamă pe ăla care a vopsit-o pe Marilyn Monroe, iar ea, ca masterată în grafică (dar, mai ales ca fiică), nu a avut nevoie de nici o lămurire suplimentară la întrebarea oligofrena, ca să-mi spună că mă refer la Andy Warhol, ba m-a mai şi informat că are o expoziţie aici, în această perioadă când Russiatoday.ro a publicat Manifestul.

ANRE investighează mai multe tranzacţii de pe bursa de energie

ANRE investighează mai multe tranzacţii de pe bursa de energie

A.M.Piaţa de Capital / 31 ianuarie 2017

Actualizare 09:27 "Electrica" se aşteaptă la un grad scăzut de recuperare a expunerii de la "Transenergo", după ce furnizorul şi-a cerut insolvenţa

Conducerea "Electrica" se aşteaptă la un grad scăzut de recuperare a expunerii de 36,3 milioane lei aferentă clientului său "Transenergo", firmă care şi-a cerut insolvenţa.

----------

Consiliul Concurenţiei şi ANRE analizează tranzacţiile dubioase realizate în luna ianuarie, pe bursa de energie OPCOM, ne-au declarat reprezentanţii Consiliului Concurenţei (CC).

"Brokerii autohtoni sunt discriminaţi"

ASOCIAŢIA BROKERILOR S-A PLÂNS LA ASF, DUPĂ ELIMINAREA UNUI COMISION DOAR PENTRU INTERMEDIARII STRĂINI: "Brokerii autohtoni sunt discriminaţi"

ADINA ARDELEANUPiaţa de Capital / 31 ianuarie 2017

Asociaţia Brokerilor a solicitat Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) să elimine obligaţia de plată a comisionului de 1% aplicat veniturilor din exploatare pentru SSIF-urile locale, după ce acesta a fost îndepărtat numai pentru intermediarii străini, prin modificarea Regulamentului nr 16/2014 privind veniturile ASF, începând cu 1 august 2016.

Iordache: "Angajarea răspunderii Guvernului pe cele două proiecte tot dezbatere înseamnă"

Iordache: "Angajarea răspunderii Guvernului pe cele două proiecte tot dezbatere înseamnă"

Politică / 31 ianuarie 2017

Actualizare 10:55 Dragnea îl sfătuieşte pe ministrul Justiţiei să se inspire din experienţa guvernelor anterioare în privinţa graţierii

Liviu Dragnea, liderul PSD, a spus astăzi că îl sfătuieşte pe ministrul Justiţiei, Florin Iordache, să se inspire din experienţa guvernelor precedente în legătură cu modul de adoptare a proiectului de ordonanţă privind graţierea.

----------

Ministrul Justiţiei Florin Iordache a declarat, ieri, după consultarea publică asupra ordonanţelor de urgenţă privind graţierea şi modificarea codurilor penale, că încă nu ştie pentru ce formulă de adoptare a celor două acte normative va opta, proiect de lege sau angajarea răspunderii Guvernului, susţinând că incusiv ultima variantă, angajarea răspunderii, este tot o formă de dezbatere.

Suferinţa, scopul închisorii

Cătălin AvramescuEditorial / 31 ianuarie 2017

Cătălin Avramescu

Ai uneori senzaţia că cei care ne guvernează vin de pe altă planetă. Una foarte îndepărtată, de unde Pământul nici nu este vizibil. Şi unde nici măcar legile elementare ale logicii nu se aplică.

ESM: Datoria publică a Greciei este gestionabilă

V.R.Jurnal de criză / 31 ianuarie 2017

Datoria publică a Greciei este ges-tionabilă, dacă ţara va pune în aplicare reformele stabilite cu creditorii externi, conform Mecanismului European de Stabilitate (ESM) - fondul de salvare al zonei euro -, care răs-punde astfel unui raport intern al Fondului Monetar Internaţional (FMI), scurs în presă, potrivit căruia datoria publică a Greciei va exploda până la 275% din PIB în 2060.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 31 Ianuarie 2017

MACRO NEWSLETTER 31 Ianuarie 2017

Internaţional / 31 ianuarie 2017

Comenzile pentru bunuri durabile din SUA au crescut cu o rată anuală de 1,6% în decembrie 2016, după un declin de 1,9% în luna precedentă, pe fondul unei scăderi lunare neaşteptate, de 0,4%, după o scădere de 4,8% în luna anterioară.

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo