PENTRU STIMULAREA CREŞTERII ECONOMICE Banca centrală a Chinei a redus nivelul rezervelor minime obligatorii pentru a doua oară în acest an

M.G.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 7 decembrie 2021

Banca centrală a Chinei a redus nivelul rezervelor minime obligatorii pentru a doua oară în acest an

Banca Centrală a Chinei a decis ieri să reducă fondurile pe care băncile comerciale trebuie să le păstreze sub formă de rezerve, ceea ce va elibera pe piaţă lichidităţi în valoare de 1.200 miliarde de yuani care vor stimula economia ce încetineşte, transmite Reuters. Aceasta este cea de-a doua decizie de acest fel adoptată în acest an de Banca Centrală a Chinei.

Banca centrală din China (PBOC) a precizat într-un comunicat publicat pe site-ul propriu că, începând cu data de 15 decembrie, nivelul rezervelor minime obligatorii pentru băncile comerciale va fi redus cu 50 de puncte de bază. Această reducere nu se va aplica instituţiilor financiare pentru care nivelul rezervelor minime obligatorii este deja de 5%, PBOC precizând că după reducere media rezervelor minime obligatorii pentru instituţiile financiare va fi de 8,4%.

În prezent, nivelul rezervelor minime obligatorii pentru marile bănci este de 10,5%.

Această a doua decizie de reducere a nivelului rezervelor minime obligatorii adoptată în acest an, după cea din iulie, vine să ofere sprjin în special firmelor mici şi mijlocii.

Cea de a doua mare economie a lumii, care a reuşit să îşi revină rapid după recesiunea provocată în primele trei luni ale anului 2020 de debutul pandemiei, a pierdut din elan în ultimele luni pe măsură ce se confruntă cu încetinirea sectorului manufacturier, problemele cu datoriile de pe piaţa imobiliară şi cu numărul mare de cazuri de infecţie cu COVID-19.

Potrivit Reuters, un grup de consilieri ai guvernului chinez vor recomanda autorităţilor să fixeze pentru 2022 o ţintă de creştere economică mai mică decât cea din 2021, ceea ce va oferi factorilor de decizie un spaţiu de manevră mai mare pentru a promova reforme structurale.

În plus, noua tulpină Omicron a coronavirusului a creat noi incertitudini în condiţiile în care strategia Beijingului privind reducerea la zero a cazurilor de infecţie cu Covid a afectat multe firme mici.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7176
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3172
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9544
Gram de aur (XAU)Gram de aur393.2836

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb