ZIARUL BURSA

07 decembrie 2021
Ediţia din 19.10.2024
Generalul Ciucă a speriat pandemia; crizele îşi văd de treabă; numit ministru al Transporturilor, Grindeanu a prins o viteză de 2,6 km/zi de autostradă

NOIEMBRIE FINANCIAR Generalul Ciucă a speriat pandemia; crizele îşi văd de treabă; numit ministru al Transporturilor, Grindeanu a prins o viteză de 2,6 km/zi de autostradă

George MarinescuMacroeconomie / 7 decembrie 2021

Criza politică generată de ruptura dintre PNL şi USR s-a sfârşit în ultima lună de toamnă, odată cu înţelegerea parafată de echipele de negociere ale PSD, PNL şi UDMR, care au ajuns la un consens pe programul de guvernare după lungi dezbateri tensionate, şi care au reuşit în Parlament să obţină votul de învestitură pentru un nou guvern cu puteri depline, condus în calitate de prim-ministru de generalul în rezervă, Nicolae Ciucă, fost ministru al Apărării Naţionale.

Luna noiembrie în cifre

NOIEMBRIE FINANCIAR Luna noiembrie în cifre

A.V.Macroeconomie / 7 decembrie 2021

1 noiembrie 

- BNR anunţă că, la data de 31 octombrie 2021, rezervele valutare la Banca Naţională a României se situau la nivelul de 39.843 milioane de euro, faţă de 41.216 milioane de euro la 30 septembrie 2021.

Încrederea în economia României a continuat să se deterioreze, în noiembrie

NOIEMBRIE FINANCIAR Încrederea în economia României a continuat să se deterioreze, în noiembrie

M.G.Macroeconomie / 7 decembrie 2021

Încrederea în economia României a continuat să se deterioreze în luna noiembrie, pentru a patra lună la rând, evoluţie care indică o probabilitate ridicată ca dinamica economiei să fi fost din nou slabă în noiembrie după precedentele trei luni cu dinamică economică în încetinire, potrivit indicatorilor de încredere (ESI) calculaţi de Comisia Europeană. Economia şi-a atins deja viteza maximă de creştere în lunile de primăvară şi vară, iar în trimestrul al treilea produsul intern brut (PIB) a crescut cu doar 0,3% în ritm trimestrial cu o contribuţie pozitivă semnificativă din partea agriculturii.

Temerile privind impunerea unor noi restricţii duc indicii în teritoriul negativ

NOIEMBRIE FINANCIAR Temerile privind impunerea unor noi restricţii duc indicii în teritoriul negativ

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 7 decembrie 2021

One United Properties şi Transport Trade Services - printre cele mai bune evoluţii din BET, după anunţul privind includerea în indicii de pieţe emergente ai FTSE Russell Aquila a debutat în Piaţa Reglementată a Bursei de Valori Bucureşti  

Indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au avut scăderi semnificative, în penultima lună a anului, în ton cu dinamica pieţelor internaţionale care au fost cuprinse, din nou, de temeri privind impunerea unor noi măsuri restrictive, în lupta cu pandemia Covid-19.

"Fed ar trebui să semnaleze patru majorări de dobândă ca să-şi recâştige credibilitatea"

LAWRENCE SUMMERS: "Fed ar trebui să semnaleze patru majorări de dobândă ca să-şi recâştige credibilitatea"

M.G.Bănci-Asigurări / 7 decembrie 2021

Cele patru majorări de dobândă ar putea să nu fie necesare, dar este nevoie de un "şoc" pentru a restabili credibilitatea Fed-ului, spune fostul ministru de finanţe al SUA "Avem o economie care se îndreaptă spre supraîncălzire", afirmă Summers despre economia americană 

Federal Reserve (Fed), banca centrală a Statelor Unite, ar trebui să semnaleze patru majorări de dobândă în 2022 pentru a-şi recâştiga credibilitatea, consideră Lawrence Summers, profesor la Universitatea Harvard şi fost Secretar al Trezoreriei SUA.

Surse: Orange şi Vodafone au negociat o fuziune, însă au abandonat proiectul

Surse: Orange şi Vodafone au negociat o fuziune, însă au abandonat proiectul

Companii / 7 decembrie 2021

Grupul francez de telecomunicaţii Orange SA şi rivalul său britanic Vodafone Plc, companii prezente şi pe piaţa din România, au discutat o fuziune între egali începând de la mijlocul lui 2020 şi până la începutul acestui an, însă în cele din urmă proiectul a fost abandonat, ca urmare a opoziţiei exprimate de partea franceză, informează postul francez de televiziune BFM TV, preluat de Reuters.

Cresc bursele europene

BURSELE LUMII Cresc bursele europene

A.V.Internaţional / 7 decembrie 2021

Bursele din Europa au urmat un curs ascendent ieri, investitorii fiind atenţi la evoluţiile privind varianta Omicron a coronavirus şi volatilitatea bitcoinului.

Deutsche Börse

- Acţiunile lanţului german de distribuţie Metro AG s-au apreciat cu 1,9%, la 10,41 euro la ora locală 15.21, deşi asociaţia retailerilor germani HDE a avertizat că restricţiile mai severe introduse de autorităţi pentru a încerca să limiteze răspândirea noului coronavirus îi descurajează pe germani să meargă la cumpărături într-o perioadă care de regulă era aglomerată (înaintea Crăciunului).

Acţiunile AROBS Transilvania Software au debutat în forţă, în Piaţa AeRO

BVB Acţiunile AROBS Transilvania Software au debutat în forţă, în Piaţa AeRO

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 7 decembrie 2021

Evaluare bursieră de 884 milioane de lei pentru compania de IT, cu 43% peste cea din plasament Creşteri pentru indici, în ton cu evoluţiile din pieţele europene  

Acţiunile AROBS Transilvania Software, companie de IT din Cluj-Napoca, au debutat în forţă în Piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti (BVB), încheind sesiunea de ieri la preţul unitar de 1,94 lei, cu 43% peste cel din plasamentul privat, de 1,357 lei.

Industria auto - modernizare şi şomaj

Industria auto - modernizare şi şomaj

O.D.Miscellanea / 7 decembrie 2021

Trecerea la automobilele prietenoase cu mediul nu este atât de "amicală" pe cât s-ar aştepta cei care privesc din afară tranziţia. Dincolo de beneficiile evidente, "industria" ţine să prezinte şi neplăcerile.

Hierofanie, de Nicolae Dumitrescu

Sfântul Nicolae nu zice Ho, ho, ho!

Marius TiţaInvestiţii Personale / 7 decembrie 2021

Marius Tiţa

Spre deosebire de alţii, moşi sau nu, Sfântul Ierarh Nicolae a fost un om printre oameni, care a trăit acum vreo 1.800 de ani şi a ajuns episcop în localitatea sa natală, Mira din regatul Liciei, sau Mira Lichieii, cum se spune la cărţile sfinte.

Nicolae Ciucă

PRIMELE DETALII DESPRE BUGETUL PE 2022 Liberalii vor ca bugetul să fie construit pe un deficit bugetar de 5,84% din PIB

M.G.Macroeconomie / 7 decembrie 2021

Legea bugetului de stat şi legea asigurărilor sociale ar putea să fie finalizate pe 20 decembrie, urmând să fie aprobate până în data de 24 decembrie, a afirmat, ieri, Ionuţ Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL. Premierul Nicolae Ciucă a declarat de altfel vineri, la începutul şedinţei de Guvern, că bugetul de stat pentru anul 2022 va fi adoptat până pe 24 decembrie.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 7 decembrie 2021

MACRO NEWSLETTER 7 decembrie 2021

Macroeconomie / 7 decembrie 2021

Numărul locurilor de muncă din Statele Unite a crescut sub aşteptări în noiembrie 2021, cu 210 mii, după o creştere cu 546 de mii în luna precedentă, conform datelor ajustate pentru sezonalitate de la nivelul companiilor.

Euro a coborât la 4,9483 lei

PIAŢA VALUTARĂ  Euro a coborât la 4,9483 lei

Ana-Gabriela UngureanuBănci-Asigurări / 7 decembrie 2021

Euro a scăzut, ieri, cu 0,04 bani faţă de leu, Banca Naţională a României (BNR) afişând un curs de referinţă de 4,9483 lei/euro.

Pe pieţele externe, ieri, în jurul orelor 16:30, un euro era tranzacţionat la 1,1288 dolari, în depreciere cu 0,22%...

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo