PENTRU TAXA CLAW-BACK AFERENTĂ PERIOADEI 2009-2011, Fiscul obligă Zentiva să plătească suplimentar 7,1 milioane de lei

C.P.
Ziarul BURSA #Companii / 26 ianuarie 2016

Fiscul obligă Zentiva să plătească suplimentar 7,1 milioane de lei

Compania va contesta obligaţiile impuse de ANAF

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a stabilit în sarcina "Zentiva" (SCD) o obligaţie de plată suplimentară în cuantum de 7,13 milioane de lei, reprezentând taxa de claw-back aferentă perioadei dintre trimestrul al patrulea din 2009 şi trimestrul al treilea din 2011, în urma unui control fiscal, conform unui raport transmis de companie Bursei de Valori Bucureşti.

Reprezentanţii companiei precizează că suma a fost stabilită în mod suplimentar faţă de cea de 14,96 milioane de lei, calculată şi plătită deja de către "Zentiva".

Astfel, compania consideră că stabilirea obligaţiilor suplimentare s-a făcut, de către ANAF, cu încălcarea dispoziţiilor legale aplicabile. Oficialii "Zentiva" au precizat că vor demara procedurile legale în vederea contestării şi anulării actelor administrative emise de către ANAF.

Compania a mai precizat: "Inspecţia fiscală a mai stabilit în sarcina Zentiva obligaţia de plată a unor majorări de întârziere în cuantum de 8 milioane de lei şi penalităţi de întârziere în sumă de 3,3 milioane de lei. Cea mai mare parte a sumelor reprezentând majorările /penalităţile de întârziere a fost stabilită ca urmare a refuzului autorităţii fiscale de a recunoaşte dreptul Zentiva de a a beneficia de facilităţile fiscale reglementate de OG 17/2012 pentru declararea şi plata sumelor reprezentând taxa claw-back aferentă perioadei dintre trimestrul IV 2009 - trimestrul III 2011".

Clawback este o taxă aplicată în industria farmaceutică, ce presupune ca producătorii de medicamente să contribuie la finanţarea sistemului public de sănătate.

Producătorul de medicamente Zentiva a înregistrat, în primele nouă luni din 2015, un profit net de 38,619 milioane de lei, cu 10,12% mai mic faţă de cel obţinut în perioada similară din 2014, conform informaţiilor financiare remise Bursei de Valori Bucureşti. Cifra de afaceri a companiei a crescut cu 6,7%, ajungând la 332,275 milioane de lei.

Acţionarii Zentiva sunt Venoma Holdings Limited Cipru, cu 50,9809% din acţiuni, Zentiva NV Amsterdam - 23,9282% şi alţi acţionari - 25,0909%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb