PENTRU TOT PORTOFOLIUL DE CREDITE ÎN CHF PRELUAT DE LA BANCPOST Banca Transilvania elimină comisionul de administrare

E.O.
Bănci-Asigurări / 10 aprilie 2020

Banca Transilvania elimină comisionul de administrare

Banca Transilvania elimină comisionul de administrare pentru întreg portofoliul de credite în franci elveţieni (CHF) preluat de la Bancpost, după cum a anunţat Asociaşia CFREDERE.

Comunicatul acesteia arată: "În urma negocierilor purtate cu reprezentanţii CREDERE în ianuarie 2020, Banca Transilvania diminuează ratele pentru împrumutaţii în franci elveţieni preluaţi după achiziţia Bancpost.

Banca Transilvania elimină comisionul de administrare pentru întreg portofoliul de credite în franci elveţieni preluat de la Bancpost. Vorbim despre un număr de 381 de contracte de credit care vor beneficia de eliminarea comisionului de administrare de 0,1% aplicat ca procent la soldul creditului, fapt care se transpune într-o diminuare a ratei lunare cu circa 15%. Măsura va fi implementată automat începând cu mai 2020 şi este aplicabilă strict pentru viitor".

Pentru creditele în franci elveţieni, comisionul lunar de administrare a reprezentat o sumă considerabilă din rata lunară plătită de fiecare debitor, subliniază consumatorii, menţionând: . "Prin eliminarea acestuia până la maturitatea creditelor, fiecare debitor salvează mii de franci elveţieni. De asemenea, la solicitarea CREDERE, Banca Transilvania va realiza în perioada următoare o analiză asupra dobânzilor aplicabile începând cu implementarea OUG 50/2010, în vederea identificării unor măsuri suplimentare de diminuare a ratelor împrumutaţilor în franci elveţieni".

Debitorii subliniază că echipa de negociere de la Banca Transilvania a avut o abordare constructivă, în contextul în care practica instanţelor judecătoreşti pe comisionul de administrare este, mai degrabă, favorabilă băncilor şi presupune un cost însemnat pentru ambele părţi.

"Pentru cei mai puţin avizaţi, facem precizarea că Banca Transilvania nu a acordat împrumuturi în franci elveţieni, acest portofoliu fiind dobândit în urma achiziţionării Volksbank şi Bancpost", evidenţiază CREDERE.

În ianuarie 2020, asociaţia de consumatori a invitat la negociere toate băncile care au acordat/preluat împrumuturi în franci elveţieni, Banca Transilvania fiind singura care a dat curs invitaţiei împrumutaţilor şi a venit cu soluţii concrete în sprijinul debitorilor în franci elveţieni.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Olandezul zburator e ocupat cu protestele .... o sa il ajunga blestemele .... gunoaie umane

    Bt, banca cea mai adevarata, banca romaneasca, banca pentru poporul român, felicitari!

    Felicitări BT. Așa se construiește o relație. Mi-aș dori să citească acest articol și să înțeleagă ceva din el și cei de la OTP și Raiffeisen și să dispună măsuri asemănătoare. Se știe că OTP poartă pe umerii lor întreaga responsabilitate și tragedie a oamenilor, ei fiind primii care au introdus creditarea în această monedă CHF, ei fiind singurii ce nu au venit cu nici o măsură de ușurare a poverii.

    Este inacceptabil faptul ca unii aplauda faptul ca banca elimina, cu efecte doar pt viitor, un comision cu privire la care instanțele pronunța pe banda rulantă hotărâri prin care constata natura abuziva a acestuia si returnarea sumelor achitate, retroactiv... Este inacceptabil ca oamenii accepta (si lauda) ipocrizia si dolul...

    Raiffeisen a mințit și înșelat consumatorii (vezi documentele "scăpate" in spațiul public) la ce sa te poți aștepta de la o asemenea banca.

    La cămătari pierzi casa cu care ai garantat împrumutul, la Raiffeisen pierzi si casa si veniturile viitoare. - Sclav pe viață nenicule ca sa fie bine "capitalului austriac" și olandezului #rezist. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb