PENTRU URMĂTOARELE DOUĂ LUNI, Taxă UE anti-dumping de 11,8% pe produse solare din China

A.T.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 5 iunie 2013

Taxă UE anti-dumping de 11,8% pe produse solare din China

Dacă UE şi China nu ajung la un acord, taxa urcă la 47,6%

AFASE protestează şi susţine că măsura afectează serios industria fotovoltaică europeană

Comisia Europeană a anunţat, ieri, impunerea unor măsuri anti-dumping provizorii de 11,8% pentru produsele solare din China, începând cu data de 6 iunie. Aceste taxe vor atinge, automat, nivelul de 47,6% după două luni, dacă nu se va găsi o soluţie negociată, arată un comunicat al asociaţiei AFASE, care se opune introducerii taxei.

AFASE a anunţat că regretă decizia Comisiei de a ignora poziţiile a 18 state din totalul de 27 de state membre, care au votat împotriva taxelor, bazându-se pe toate detaliile disponibile ale acestei investigaţii. Chiar dacă Executivul european a stabilit taxe provizorii mai mici decât era aşteptat pentru primele două luni, AFASE susţine că taxe de orice nivel vor afecta serios industria fotovoltaică europeană.

"Decizia Comisiei oferă UE şi Chinei doar un mic răgaz pentru a găsi o soluţie negociată. Facem apel la ambele părţi să ajungă la un acord în următoarele două luni, care să evite creşterea preţurilor, luând în calcul interesele industriei fotovoltaice din amonte şi aval", a declarat Thorsten Preugschas, directorul general al German Soventix şi preşedinte al AFASE. Domnia sa a adăugat: "Trebuie să fim foarte clari în privinţa unui lucru: situaţia actuală a pieţei nu lasă loc pentru creşteri de preţuri. De aceea, taxe de numai 11,8% vor stopa majoritatea proiectelor fotovoltaice din Uniunea Europeană şi vor cauza pagube întregului lanţ valoric al energiei solare europene".

Impactul taxelor anti-dumping a fost reliefat de către reprezentanţii industriei şi de către centrul de cercetare independent Prognos, care a concluzionat că taxe de 20% vor costa economia europeană până la 175.500 de locuri de muncă şi 18,4 miliarde de euro în materie de valoare adăugată, în numai 3 ani.

IHS, liderul mondial în furnizarea de informaţii economice, a arătat că taxe de 45% ar putea reduce piaţa fotovoltaică germană cu 2GW, mai mult de 25% din capacitatea instalată în 2012. Mai mult, taxele sunt ineficiente în a rezolva problemele structurale ale producătorilor europeni din industria fotovoltaică. Ei suferă din cauza facilităţilor de producţie de mici dimensiuni şi din cauza contractelor nefavorabile de aprovizionare cu polisiliciu cristalin, al cărui preţ a scăzut foarte mult în ultimii ani. Taxele contrazic politica UE de stimulare a creşterii energiei regenerabile, în scopul de a atinge obiectivele Strategiei Europa 2020.

Stephan Singer, director al Departamentului de Politică Energetică Globală (World Wide Fund), afirmă: "Fără îndoială că lobby-iştii petrolului, cărbunelui, gazelor naturale, energiei nucleare vor desface şampania pe fondul eşecului Comisiei de a găsi o rezolvare a impactului negativ pe care acestea le au asupra naturii şi societăţii şi, de asemenea, al ignorării subvenţiilor masive acordate combustibililor fosili. Distrugând noile activităţi comerciale curate şi angajarea într-un război comercial cu China privind tehnologia energiei verzi, este ultimul lucru de care avem nevoie acum".

Statele membre vor lua decizia finală, dacă se vor impune sau nu taxe definitive, în decembrie 2013.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb