PERCHEZIŢII ALE DIICOT LA TIMIŞOARA Managerul unui spital, suspectat de trafic de ovule

E.D.
Anticorupţie / 29 mai 2014

Procurori DIICOT şi poliţiştii fac, joi, percheziţii la un spital privat din Timişoara, managerul spitalului, şefa de laborator, ambii cetăţeni greci, şi un medic specialist în fertilizare in vitro fiind suspectaţi de trafic de ovule, transmit sursele de presă.

Potrivit acestora, poliţiştii şi procurorii DIICOT fac percheziţii la Clinica Atena şi în mai multe locaţii într-un dosar de trafic internaţional de ovule.

Anchetatorii susţin că medicii au plătit unor paciente câte 300 de euro pentru prelevare de ovule, iar înseminările urmau să se facă în Grecia şi Germania, unor mame care nu puteau avea copii pe cale naturală. Cuplurile din străinătate plăteau 4.000 de euro pentru înseminarea artificială.

Vizaţi de oamenii legii sunt managerul Spitalului privat Athena din Timişoara, şefa de laborator a unităţii sanitare, ambii cetăţeni greci, precum şi un medic specialist în fertilizare in vitro. În dosar mai sunt verificate şi 12 mame purtătoare, care au acceptat să fie înseminate cu ovulele fecundate.

Anul trecut, pe data de 17 octombrie, la spitalul Athena au descins procurorii DNA. Ei au acuzat unitatea medicală că ar fi "produs" pacienţi fictivi pentru a încasa mai multi bani de la Casa de Asigurări de Sănătate. Directorul general al spitalului, Dan Szabo a fost iniţial arestat, în timp ce asistenta şefă a scăpat de mandat, decizându-se de către judecători cercetarea ei în libertate. Ulterior, fostul director a făcut recurs şi a obţinut, la rândul său, cercetarea în stare de libertate. El a fost atunci acuzat de înşelăciune în formă continuată. Anchetatorii au spus că spitalul Athena din Timişoara ar fi prejudiciat statul cu 150.000 de lei, bani care au fost încasaţi fără acoperire de la CJAS Timiş.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb