PERCHEZIŢII DNA Preşedintele şi vicepreşedintele CJ Iaşi, vizaţi pentru nereguli la un contract de 340.000 de lei

Elena Deacu
Anticorupţie / 15 aprilie 2015

Actualizare 09:25

Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Cristian Adomniţei, şi vicepreşedintele Alin Aivănoaei sunt vizaţi în dosarul în care DNA face percheziţii, faptele cercetate fiind legate de nereguli privind un contract de 340.000 de lei, pentru servicii de promovare a judeţului, transmit surse din presă, citând surse judiciare.

Potrivit acestora, contractul, atribuit prin procedura "cerere de ofertă", a fost adjudecat de SC Laser CO SRL Iaşi şi semnat pe 27 septembrie 2013. În valoare de 340.000 de lei, acesta presupunea 16 repere, cu durata maximă de execuţie de 3 luni de la data semnării. În caz de executare cu întârziere, prestatorul trebuia să fie obligat la plata de penalităţi de 0,1% pe fiecare zi de întârziere, din contravaloarea serviciilor rămase de executat.

Suma s-ar fi achitat firmei, iar procesul verbal de recepţie consemneaza că este totul în regulă calitativ şi cantitativ, deşi în cele 3 luni ar fi fost predate doar 11 din cele 16 repere de promovare.

Auditul intern al instituţiei a sesizat neregulile, subordonaţii i-au adus la cunoştinţă lui Adomniţei, dar acesta ar fi fost nemulţumit de constatările auditului intern şi ar fi ameninţat că va lua măsuri drastice dacă ceea ce a constatat auditul ajunge la cunoştinţa publicului şi în presă.

---

Procurorii DNA efectuează astăzi 21 de percheziţii în municipiul Iaşi, 19 dintre acestea vizând sediul unei instituţii publice, respectiv Consiliul Judeţean Iaşi, potrivit surselor din presă.

Publicaţia bzi.ro transmite că organele de anchetă au descins în această dimineaţă la sediul CJ Iaşi, de unde ar fi ridicat mai multe documente şi calculatoare. Potrivit sursei citate, reprezentanţii DNA au intrat în birourile de la Direcţia Economică şi de la cea de Investiţii a instituţiei conduse Cristian Adomniţei. Din primele informaţii, vizate ar fi o serie de proceduri ce au fost derulate şi întocmite prin cele două unităţi.

Reprezentanţii DNA Iaşi nu au dorit să comenteze această informaţie.

Preşedintele CJ Iaşi este Cristian Adomniţei, care deţine şi funcţia preşedinte al organizaţiei judeţene a PNL.

Potrivit comunicatului DNA, cauza cercetată de procurori vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni asimilate celor de corupţie şi a unor infracţiuni de fals, comise în perioada 2013-2015.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb