PERCHEZIŢII LA CASA RADIO Conducerea Radioului public - cercetată pentru abuz în serviciu şi conflict de interese

A.R.
Ziarul BURSA #Anticorupţie / 18 noiembrie 2016

Conducerea Radioului public - cercetată pentru abuz în serviciu şi conflict de interese

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 al Capitalei au ridicat, ieri, documente de la Societatea Română de Radiodifuziune (SRR), unde au făcut percheziţii.

Potrivit informaţiilor apărute ieri în presă, mai mulţi membri din Consiliul de Administraţie al SRR sunt cercetaţi pentru abuz în serviciu şi conflict de interese, întrucât ar fi participat la luarea unor decizii în urma cărora au fost încheiate ilegal mai multe contracte privind achiziţii de servicii de turism.

Ieri au fost făcute percheziţii şi la sediul şi un punct de lucru al firmei de turism Europoint, 11 persoane urmând să fie duse la audieri, potrivit unor surse judiciare, citate de News.ro.

Acestea au precizat: "Sunt trei percheziţii în desfăşurare şi 11 mandate de aducere. S-a plecat de la un prejudiciu estimat la 400.000 de lei, dar cercetările au arătat că suma este cu mult mai mare. (...) Din cercetări a reieşit că, în calitate de funcţionari publici şi membri în Consiliul de Administraţie, cei în cauză au participat la luarea unor decizii în urma cărora au fost încheiate mai multe contracte de prestări servicii, obţinând în mod ilegal mai multe beneficii patrimoniale. Aceştia sunt cercetaţi pentru abuz în serviciu şi conflict de interese".

Instanţa menţionată au confirmat, într-un comunicat, că ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul IGPR - Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice "au pus în executare un număr de trei mandate de percheziţie domiciliară: la sediul Societăţii Române de Radiodifuziune, precum şi la sediul şi punctul de lucru al unei societăţi comerciale cu care instituţia a desfăşurat relaţii comerciale, în vederea ridicării de înscrisuri şi de alte probe necesare soluţionării cauzei penale".

Parchetul arată că au fost puse în aplicare 11 mandate de aducere pe numele persoanelor vizate, acestea urmând să fie audiate la sediul IGPR.

Reprezentanţii SRR au precizat, într-un comunicat: "În cursul zilei de 17 noiembrie, s-au prezentat la sediul Societăţii Române de Radiodifuziune reprezentanţi ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti pentru ridicarea unor înscrisuri.

Radio România a pus la dispoziţia acestora toată documentaţia solicitată.

În acest moment nu suntem în măsură să oferim mai multe detalii, dar vă asigurăm că Radioul public va continua să-şi informeze cu onestitate ascultătorii asupra oricăror elemente de noutate în cauza ce face obiectul acestor cercetări, în măsura în care acestea o privesc".

Ovidiu Miculescu, preşedinte-director general al SRR, a spus, ieri, că nu se află la curent cu desfăşurarea percheziţiilor de la sediul Radio România.

La rândul său, Ruxandra Săraru, membru CA al SRR, a spus: "Eu sunt foarte tristă. În 88 de ani nu s-a întâmplat aşa ceva în radio. O instituţie etalon, o instituţie emblemă, o instituţie fanion. Tatăl meu, Dinu Săraru, care acolo a debutat, s-a şocat la 85 de ani. E cumplit".

Preşedintele Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune este Ovidiu Miculescu, iar membrii CA sunt Maria Ţoghină, Mirela Ioana Fugaru, Ruxandra Săraru, Radu F. Alexandru, Alexandru Ducu Bertzi, Andras Istvan Demeter, Ana Florea, Alina Stanciu, Alexandra Dumitraşcu, Nicoleta Viorica Balaci, Adrian Doroş şi Alexandru Muraru.

În ocazia adoptării legii prin care au fost eliminate 102 taxe nefiscale, una dintre ele fiind taxa radio-TV, preşedintele PSD Liviu Dragnea a spus că directorul Radioului Ovidiu Miculescu ar trebui să spună dacă i se pare moral "ca milioane de români" să plătească taxe pentru serviciul public de radio şi din aceşti bani să se acorde în instituţie bonusuri de 4.000 de euro.

El a adăugat că îi mai solicită directorului Radioului public să spună dacă a fost numit politic şi cine l-a numit, dacă a dat concurs şi în ce a constat acesta: "Este inadmisibil, din punctul meu de vedere, ca directorul Radioului, domnul Miculescu, dacă nu greşesc, să-l sune în timpul votului pe liderul de grup al PSD şi să-l ameninţe că «o să vedeţi voi ce păţiţi dacă nu votaţi această lege». Cum îşi permite aşa ceva?"

În replică, Ovidiu Miculescu susţine că afirmaţiile liderului PSD sunt "neadevăruri flagrante" şi precizează că, prin astfel de atacuri la persoană, se încearcă manipularea opiniei publice.

Ovidiu Miculescu a transmis, atunci: "Contest ferm acuzaţiile domnului Liviu Dragnea, preşedintele Partidului Social Democrat, susţinute de la tribuna Camerei Deputaţilor. Precizez ca afirmaţiile domnului Dragnea sunt neadevăruri flagrante pe care le pot demonstra oricând. Dincolo de calitatea mea, de preşedinte director general al Radio România, calitate în care mi-am exprimat adeseori îngrijorarea şi dezamăgirea profundă faţă de această măsură, sunt un om obişnuit şi nu văd cum ar fi putut interpreta oricine, vreodată, oricare din argumentele ridicate de mine în cadrul dezbaterilor ca pe o ameninţare. Am subliniat mereu că această măsură aduce grave prejudicii independenţei şi echidistanţei serviciului public de radiodifuziune şi împiedică Radio România să-şi îndeplinească misiunea publică asumată cu 88 de ani în urmă. Uneori, mărturisesc, am fost chiar vehement, o vehemenţă pe care vă rog să o puneţi pe seama energiei şi speranţelor pe care le-am investit în proiectul radioului public, dar nu am afirmat vreodată ceva ce ar putea fi interpretat ca o ameninţare, oricât de vagă. Mai mult, declar acum, public, că această pretinsă discuţie telefonică cu vreun lider de grup parlamentar, invocată de domnul Dragnea, nu a avut loc şi subliniez încă o dată că toate afirmaţiile acestuia sunt neadevăruri flagrante. Ceea ce se întâmplă în cazul de faţă este în egală măsură înfricoşător şi revoltător".

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. V-ati manjit cu totii la bot, v-au luat banii mintile. Ati patat imaginea Radioului public. Imoralitatea capitalismului barbar v-au ajuns si pe voi. Asa s-a vandut toata tara. Rusine!

    Cultura crește PIB-ul NU invers !?!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb