Persoane anunţate că au covid în mod eronat din cauza unei greşeli de redactare

A.P.
Miscellanea / 15 august 2020

Persoane anunţate că au covid în mod eronat din cauza unei greşeli de redactare

Eroare la Timişoara, unde părinţii şi apropiaţii unui actor au fost anunţaţi că au COVID-19, dar testele erau de fapt negative. Raul Bastean, un actor al Teatrului Naţional din Timişoara a fost confirmat cu noul coronavirus în urmă cu 10 zile. S-a plasat în carantină în casa părinţilor săi, după care a urmat testarea tuturor contacţilor direcţi: părinţii săi, bunica şi iubita. Ulterior, a primit două răspunsuri contradictorii. Unul de la ISU Timiş şi celălalt de la DSP Timiş, scrie Digi24.

În primul rând am primit de la DSP confirmarea - la cererea noastră prin telefon - că suntem negativi, iar ieri în cursul dimineţii, a venit la primăria comunei unde suntem noi în izolare un document de la ISU prin care figuram toţi pozitivi. În special părinţii prietenei mele care nici nu au fost testaţi.

Astăzi am fost contactat de către conducerea DSP şi mi s-a explicat eroarea. Practic, înţeleg că este vorba despre o eroare din partea celor de la ISU. Ei au întocmit greşit documentul şi probabil o fost greşeală de redactare în tabelul respectiv, fiind pe lista de contacţi direcţi cu mine au ajuns pe lista de pozitivi. Doar eu am fost cu testul pozitiv de la început.

Lucrurile au durat foarte mult. Astăzi suntem în a zecea zi, în patru zile ieşim din carantină. A durat ceva, dar în momentul în care am aflat despre această listă am sunat la DSP, iar cei de acolo pot să spun că au lămurit situaţia. Am rugat să trimită urgent un mail către primărie în care să specifice că acest lucru nu este veridic, datorită faptului că am fost întrebat de către primărie - ceea ce este şi normal - cum pe această listă noi figurăm pozitivi, atâta timp cât am anunţat că doar eu sunt pozitiv şi celelalte teste sunt negative. Am rugat să specifice acest lucru într-un mail, ca să se lămurească situaţia.

Din momentul în care eu am fost pozitiv, adică de miercuri, 5 august, din acel moment toate familiile cu care eu am intrat în contact au stat în izolare, realatează Digi24.

Eu sunt asimptomatic şi pe parcurs s-a născut teama că ceva nu e în regulă. În momentul în care am fost anunţaţi de această listă n-am mai înţeles ce se întâmplă, de unde a pornit, ce s-a întâmplat de brusc toate aceste rezultate au fost declarate pozitiv.

ISU Timiş: "O regretabilă greşeală de redactare a documentului"

Reporterii Digi24 au încercat să vorbească cu reprezentanţii Inspectoratului de Urgenţă din Timiş, dar nu au vrut să răspundă decât printr-un mesaj scris.

Au specificat că "din cauza volumului mare de activităţi a fost făcută o regretabilă greşeală de redactare a documentului, remediată de urgenţă", la momentul în care au fost sesizaţi. În plus au dat asigurări că această situaţie e "una izolată", iar "responsabilii autorităţilor angrenate în gestionarea acestei sutaţii generate de COVID-19 depun eforturi susţinute pentru buna desfăşurare a activităţilor în continuare".

Şi DSU Timiş a făcut precizări. "Având în vedere informaţiile apărute în mass-media referitoare la neconformităţi legate de evidenţa persoanelor şi a rezultatelor atribuite instituţiei noastre de către o persoană depistată pozitiv precizăm că DSP Timiş nu a făcut nicio eroare de activitate în acest domeniu", se arată într-un comunicat al instituţiei.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Guvernul = Hibă= Eroare=.....

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb