PERSONALITATE COMPLEXĂ Deputatul Ialomiţianu îl ia la întrebări pe ministrul ... Ialomiţianu

CĂTĂLIN DEACU
Ziarul BURSA #Politică / 5 octombrie 2010

Deputatul Ialomiţianu îl ia la întrebări pe ministrul ... Ialomiţianu

Cine spune că avem oameni politici care nu se interesează de soarta noastră se înşală. Dimpotrivă, avem politicieni care sunt atât de preocupaţi de viitorul ţării încât ating performanţe greu de egalat: îşi cer răspunsuri în scris la propriile întrebări oficiale, utilizând pârghiile Parlamentului ca mijloc de comunicare.

Un exemplu în acest sens este omul politic Gheorghe Ialomiţianu, deputat PDL şi ministru al Finanţelor Publice: deputatul Gheorghe Ialomiţianu i-a adresat ministrului Finanţelor Publice Gheorghe Ialomiţianu o întrebare în care îi solicită, în scris, să răspundă dacă reducerea salariilor cu 25% va fi menţinută şi anul viitor.

Nu, nu este o coincidenţă de nume, deputatul şi ministrul Gheorghe Ialomiţianu sunt chiar una şi aceeaşi persoană.

Întrebarea are ca titlu "Menţinere 25% pe 2011" (n.r. - presupunem că este vorba despre menţinerea reducerii salariilor bugetarilor cu 25% şi anul viitor, din titlul întrebării oficiale nu este limpede ce nedumerire are alesul), îl are ca adresant pe "Gheorghe Ialomiţianu - deputatul PDL" şi ca destinatar pe "Ministerul Finanţelor Publice - în atenţia domnului Gheorghe Ialomiţianu, minis-tru" şi poate fi consultată pe pagina de internet a Camerei Deputaţilor, cu număr de înregistrare 3957A.

Desigur, la prima vedere pare că ar fi vorba despre o neînţelegere şi că întrebarea ar fi fost trimisă ministerului înainte ca deputatul Ialomiţianu să preia frâiele Finanţelor Publice. Numai că întrebarea a fost trimisă pe 16 septembrie 2010, cu 13 zile după ce Ialomiţianu a depus jurământul pentru funcţia de ministru. În plus, ea a fost comunicată ministerului de resort pe 22 septembrie şi, probabil, a ajuns deja pe masa ministrului, sau la secretariatul acestuia.

Nu ştim încă dacă ministrul şi-a răspuns la propria întrebare. Cert este că, dacă accesăm textul intervenţiei, confuzia creşte, de vreme ce apare acelaşi destinatar, aceeaşi temă a reducerilor salariale, dar un alt expeditor - deputatul Adrian Miroslav Merka.

Astăzi, se împlinesc 14 zile de când buclucaşa întrebare a ajuns la minister, şi 20 zile de când ea stă pe pagina de internet a Camerei Deputaţilor. Poate că este doar o neînţelegere, însă după ultimele intervenţii în media ale ministrului nu ne-ar mira ca ea să fie adevărată.

În lipsa unei sesizări a celor două instituţii ne punem întrebarea cum îşi va răspunde ministru în scris la propria întrebare cu titlul generic "Menţinere 25% pe 2011".

"O să vă comunicăm când vom lua o decizie!" pare un răspuns pertinent.

"O să vă comunicăm când vom lua o decizie"

Extras din declaraţia de presă susţinută de Gheorghe Ialomiţianu, ministrul Finanţelor Publice la data de 29 septembrie 2010.

Reporter: Ne puteţi spune care sunt zonele cu evaziune fiscală mare?

Gheorghe Ialomiţianu: În momentul în care vom veni cu actul normativ o să vi-l prezentăm.

Reporter: Mâine este termenul scadent pentru acele datorii care trebuiau plătite de Rompetrol, ce se va întâmpla?

Gheorghe Ialomiţianu: O să vă comunicăm în momentul în care se ia o decizie. Ştiţi că s-a luat o singură decizie privind indisponibilizarea bunurilor. În momentul în care avem o decizie o să vă comunicăm.

Reporter: Păi mâine este termenul limită, aţi vorbit cu cei de la Rompetrol?

Gheorghe Ialomiţianu: Vă comunicăm în momentul în care se ia o decizie. S-au indisponibilizat bunurile. Acest lucru s-a făcut.

Reporter: Domnule ministru, cu cât veţi putea majora salariile bugetarilor începând de la 1 ianuarie 2011?

Gheorghe Ialomiţianu: Încă legea nu este definitivă, în momentul în care o definitivăm o să vă comunicăm.

Reporter: Premierul Marko Bela a anunţat că va exista o majorare de la 1 ianuarie 2011, va exista sau nu ?

Gheorghe Ialomiţianu: Noi o să vă comunicăm în momentul definitivării. Nu vreau să vă spun o cifră şi în decizia finală să fie altceva.

Reporter: Săptămâna viitoare se anunţă noi proteste; aţi negociat cu sindicatele. Aveţi bani să le oferiţi ? Pentru că ei cer majorări salariale în 2011?

Gheorghe Ialomiţianu: Vom negocia şi în momentul respectiv când se ia o decizia vă comunicăm.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Stati linistit, fara a fi un asiduu "cercetator" al vietii parlamentare, anul acesta am avut prilejul sa vad (inregistrarea se regaseste pe site-ul Camerei) un deputat care prezentand plenului proiectul unui act normativ, a recunoscut ca modificari legislative europene il fac inoperant, dar daca tot l-a elaborat...

    Sau cazul unui deputat care dupa ce a infierat de la tribuna o anumita activitate, dupa ce a aflat ca ce a sustinut este "pe langa" adevar, a tacut chitic, a votat impotriva propriilor afirmatii, dar a "uitat" sa-i informeze si pe ceilalti votanti ca nu e chiar asa cum le-a spus prima data. 

    Sau cazul unui deputat.... 

    Dar mai bine tac.

    Asa ca sa nu ne mai miram de domnul Ialomitianu. 

    1. si de Ialomiteanu sa nu ne miram? Cam bizara pretentia ta :)

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

04 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9729
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4977
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2951
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9029
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.7210

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb