Peste 100 de falimente bancare în SUA

F.A.
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 19 august 2009

Anul acesta, 77 de bănci din SUA au intrat în faliment, pe lângă cele 25 de instituţii financiare care au fost închise în 2008.

Falimentul anului a fost punctat de "Colonial BancGroup" Inc. din Alabama, instituţie ale cărei operaţiuni bancare au fost închise de autorităţile de reglementare din SUA la finele săptămânii trecute, iar ulterior preluate de "BB&T" Corp.

Tot recent şi-au încetat activitatea "Community Bank of Arizona", "Community Bank of Nevada" şi "Union Bank", din cauza recesiunii şi a faptului că preţul caselor a continuat să scadă.

Anul trecut, Statele Unite ale Americii au fost marcate de falimente precum cele ale "Lehman Brothers", "Washington Mutual" sau "IndyMac".

Banca ipotecară "IndyMac Bancorp" Inc., cu sediul în California, şi-a încetat activitatea în iulie 2008, la cererea arbitrului pieţei bancare americane, care a intervenit după ce retragerile efectuate de depozitarii panicaţi au dus la al treilea mare faliment bancar din istoria SUA. "IndyMac" s-a redeschis sub denumirea "IndyMac Federal Bank", sub supravegherea Federal Deposit Insurance Corp (FDIC).

"Lehman Brothers Holdings" Inc., a patra bancă de investiţii din SUA, a solicitat, în septembrie 2008, protecţia Legii falimentului, după ce potenţialii săi cumpărători ("Barclays" Plc şi "Bank of America" Corp.) au abandonat negocierile de preluare, iar guvernul american a refuzat să finanţeze achiziţia acestei societăţi. "Lehman Brothers" avea debite de 613 miliarde de dolari şi nu a făcut faţă crizei creditelor ipotecare subprime. Falimentul "Lehman" a fost cel mai mare din istoria SUA.

Tot în toamna lui 2008, banca de economii "Washington Mutual" a fost achiziţionată de "JPMorgan Chase", după ce depunătorii au retras 16,7 miliarde de dolari în doua săptămâni.

"Wachovia", a şasea bancă americană a fost preluată de "Wells Fargo" pentru 11,7 miliarde de dolari, în vederea evitării falimentului.

La rândul său, asiguratorul "American International Group" (AIG) a fost salvat de la faliment de banca centrală a SUA (Fed), care a acordat companiei, iniţial, un împrumut de 85 miliarde dolari în schimbul unei participaţii de 80%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb