Peste 100 de firme îşi vor desfăşura activitatea în parcul de software de la Galaţi

A.S.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 19 februarie 2004

Ministrul Comunicaţiilor şi Teh-nologiei Informaţiei, Dan Nica, a participat ieri la Galaţi, la o întîlnire de lucru pe tema distribuirii spaţiilor către firmele interesate să activeze în parcul de software ce urmează să fie pus în funcţiune în localitate.

La întîlnire au luat parte reprezentanţi ai unor firme care doresc să se stabilească în parcul de software, ai administratorului parcului şi autorităţilor locale. De asemenea, au fost pre-zenţi reprezentanţi ai Universităţii "Dunărea de Jos" din Galaţi, instituţie care va colabora îndeaproape, pe proiecte, cu firmele găzduite în parc. Universitatea, care pregăteşte peste 17000 de studenţi, va avea laboratoare şi săli de seminarii localizate în parc.

Alocarea spaţiilor se va face în funcţie de numărul de angajaţi şi de tipul de activităţi pe care companiile doresc să le des-fă-şoare în parcul de software. La întîlnirea de ieri au fost prezenţi reprezentanţi ai celor mai mari companii de profil din România, cum ar fi HP, IBM, Microsoft, Oracle, SAP, Siveco, Softwin, Totalsoft şi UTI.

Parcul de software de la Galaţi va pune la dispoziţia companiilor interesate spaţiul în care acestea urmează să-şi desfă-şoare activitatea, pentru care nu se va plăti chirie pe perioada primilor patru ani, urmînd să fie achitate numai costurile legate de utilităţi, precum şi acces la Internet de mare viteză. Pachetul integral de condiţii cores-punzătoare parcului de la Galaţi poate fi obţinut de la administratorul acestuia.

Parcul de software de la Galaţi este o iniţiativă comună a autorităţilor locale şi a Guvernului României, care a participat cu 10 miliarde lei la realizarea aces-tuia. Parcul ştiinţific şi tehnologic de software de la Galaţi vizează să contribuie la dez-voltarea sectorului industrial al tehnologiilor de vîrf şi la facilitarea transferului de tehnologie, precum şi la crearea unei alternative viabile pe piaţa muncii din Regiunea de Sud-Est şi, implicit, la susţinerea restructu-rării unei zone monoindustriale. Se estimează că un număr de aproximativ 100 de firme îşi vor desfăşura activitatea în interiorul parcului, unde ar putea lucra între 500 şi 1000 de persoane.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb