Peste 12.000 de copii aveau ambii părinţi plecaţi la muncă în străinătate în anul 2021

F.D.
Miscellanea / 5 iunie 2022

Peste 12.000 de copii aveau ambii părinţi plecaţi la muncă în străinătate în anul 2021

Numărul total al copiilor din România care aveau ambii părinţi plecaţi la muncă în străinătate era, la finele anului trecut, de 12.286, conform datelor centralizate de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie (ANPDCA), informează Agerpres.

În schimb, numărul copiilor cu un singur părinte plecat la muncă în străinătate a urcat la 76.170 în anul 2021.

Dintre cei 12.286 de copii cu ambii părinţi plecaţi la muncă în străinătate, 11.476 se aflau în îngrijirea rudelor de până la gradul IV, fără măsuri de protecţie, restul fiind plasaţi la un asistent maternal, centre de plasament sau alte familii ori persoane.

Conform sursei citate, din numărul total de copii cu un singur părinte plecat în ţară, 55.146 de copii erau în grija rudelor până la gradul IV, fără măsură de protecţie. În acelaşi timp, 1.164 de copii se aflau în sistemul de protecţie specială, cum ar fi în grija unui asistent maternal, în centre de plasament sau la alte familii/persoane.

Totodată, 8.738 copii proveneau din familii în care părintele unic susţinător era plecat la muncă în străinătate. Dintre aceştia, 7.650 copii au rămas acasă în îngrijirea rudelor de până la gradul IV, fără măsură de protecţie.

Totalul copiilor rămaşi acasă care se aflau în sistemul de protecţie specială se ridica la 2.848 dintre care 515 copii erau în grija unui asistent maternal, 543 în centre de plasament, 1.642 la rude până la gradul IV, iar 148 de copii în grija altor familii sau persoane.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. PAI DA , DAR VOI '''''' UITATI ''''''SA MENTIONATI AICI , 1 LUCRU CAPITAL : CAND V-OR VENI INAPOI DIN STRAINATATURI , CEI 2 PARINTI , CU BUZUNARELE ( PARDON , CONTURILE LA UNII ) , DOLDORA DE EUROI , DE LIRE STERLINE S-AU DE FRANCI ELVETIENI , COPIII AIA , PE CARE VOI , AI ZMIORCAITI ATATA , SARACII DE EI , MITITEII DE EI , VAI DE EI , etc , etc , OR SA DEVINA MILIONARI NU IN PRAPADITA MONEDA ROMANEASCA , CI IN '''''' VALUTA '''''' !!! CINE OR SA FIE '''''' CEI MAI TARI DIN PARCARE ???? '''''' CINE OR SA SE UITE CU SILA , SI CU SUPERIORITATE LA CEILALTI COPII DIN JUR ????????????? AI ??? CINE OR SA AIBE VILE CARE '''''' SE INTORC DUPA SOARE ''''''', IN ROMANIA ??? EI !!!!!!!!!!!! ASA CA , NU-I MAI VAITATI , SI NU-I MAI ZMIORCAITI !!!!!!!!!!! DA-I DRACU ' !!! CINSTITE AUTOR , EU , NU TE INTELEG !!!!!!!!!!!!! O INTREBARE PERSONALA : DUMNEATA , TE INTELEGI , PE DUMNEATA ??????????? TOTUL , SE FACE IN LUMEA ASTA , CU UN RISC !!!!!!!!!!!! TOATE ASTEA , DUMNEATA NU LE MAI PUI LA SOCOTEALA ????????? VEZI , CA JUDECI COMUNIST ????????? SARACII COPII !!! SARACII MITITEI !!! ACUMA , CICA , AM FI CAPITALISTI , IN TARA ASTA INCA PLINA DE LIPITORI COMUNISTE !!! INCA O INTREBARE PERSONALA : STIU CA N-O SA-MI RASPUNZI , CA NU ESTI TAMPIT LA CAP !!!!!!!!!!!!!! SA STII , CA TE INTELEG !!! DUMNEATA , SINCER SI LA OBIECT : TE CONSIDERI CA ESTI CAPITALIST ??????? SI DACA DA , DE CE ????? AI ACTIUNI ROMANESTI S-AU STRAINE , CUMPARATE LA BURSA ??? AI BANI IN DEPOZITE BANCARE ??? AI OBLIGATIUNI DE STAT , S-AU PARTICULARE , DE ASEMENEA , CUMPARATE DE PE BURSA ??? DACA LUCREZI LA ZIARUL ''''''' BURSA '''''''', ORICUM , N-AR TREBUI SA FII SARACUL - SARACILOR !!!!!!!!!!!! DECI : TE CONSIDERI CA ESTI ''''''' CAPITALIST '''''' ??? DACA DA , DE CE ????????? S-AU CREZI CA ESTI DOAR 1 CAPITALIST , FARA CAPITAL ??????????? DA-I DRACULUI DE COPII , CA SE STRECOARA EI !!!!!!!!!!!!!!!!!!! NU LE MAI PLANGE ATATA DE MILA !!!!!!! ORICUM , MAJORITATEA DINTRE EI , OR SA AJUNGA NISTE BOGATASI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb