Peste 15.000 de clienţi de retail au beneficiat de produsele de restructurare oferite de Bancpost

Gabriela Căpăţînă
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 25 octombrie 2010

Peste 15.000 de clienţi de retail au beneficiat de produsele de restructurare oferite de Bancpost

Peste 15.000 de clienţi de retail, în zona de produse de tip credit pentru nevoi personale, au beneficiat de produsele de restructurare oferite de Bancpost, de la începutul anului 2009, potrivit reprezentanţilor băncii.

Produsele de restructurare oferite de bancă clienţilor de retail, în zona de împrumuturi personale, se concretizează, de exemplu prin: reeşalonare de plăţi pentru o perioadă de 120 de luni (EUR/RON) sau de 144 luni pentru credite în CHF; reduceri de dobândă în funcţie de profil client sau refinanţare prin intermediul unui produs nou cu rate fixe, mai spun aceştia.

În ceea ce priveşte restructurarea creditelor garantate cu ipotecă (curente sau restante), soluţia pe care Bancpost o oferă clienţilor care înregistrează dificultăţi la plata ratelor şi sunt dispuşi să acopere cel puţin penalităţile constă în încheierea unui act adiţional prin care se continuă relaţiile contractuale iniţiale şi care trebuie să respecte următoarele condiţii: termenul de rambursare = termenul actual al creditului restructurat + maxim 5 ani (fără depăşirea termenului maxim al creditului în func­ţie de tipul de produs); perioada de graţie de până la 12 luni în care se plăteşte doar dobânda şi o parte din restanţe sau dobânda fixă pentru 1 an rezultând o rată cu până la 50% mai mică decât rata creditului iniţial.

Restructurarea unui credit de consum cu un credit de nevoi personale garantat cu ipotecă constituie la rândul ei o soluţie oferită clienţilor care înregistrează dificultăţi la plata ratelor unui credit de consum negarantat şi sunt dispuşi să acopere cel puţin penalităţile, reprezentând continuarea contractului de credit iniţial în următoarele condiţii: majorarea termenului până la maxim 20 de ani; constituirea unei garanţii imobiliare; perioada de graţie de până la 12 luni în care se plăteşte doar dobânda şi o parte din restanţe.

Portofoliul de credite ipotecare Bancpost a înregistrat o creştere cu 18% în septembrie 2010 faţă de finalul anului 2009, datorită în principal soluţiilor de restructurare şi, nu în ultimul rând, creditelor nou acordate.

"Incertitudinea referitoare la direcţia viitoare a ratelor dobânzilor şi a cursului de schimb impune acoperirea riscurilor financiare (de exemplu, Euribor va începe să crească). Bancpost are în portofoliu produse ce oferă soluţii personalizate, de acoperire a riscului de dobândă", mai spun reprezentanţii băncii.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb