Peste 200 de percheziţii într-un dosar vizând obţinerea pe nedrept a aproximativ 2.000.000 de euro

A.F.
Anticorupţie / 31 martie 2023

Peste 200 de percheziţii într-un dosar vizând obţinerea pe nedrept a aproximativ 2.000.000 de euro

În această dimineaţă au avut loc peste 200 de percheziţii într-un dosar vizând obţinerea pe nedrept a aproximativ 2.000.000 de euro care însumează contravaloarea cheltuielilor cu hrana şi cazarea pentru cetăţeni ucraineni. De asemenea, în acest dosar sunt implicaţi funcţionari din cadrul unei unităţi administrativ teritoriale şi 203 persoane fizice, acuzaţiile fiind de obţinere ilegală de fonduri şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, conform IGPR

"Astăzi, 31 martie, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Maramureş, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş, cu sprijinul poliţiştilor inspectoratelor de poliţie judeţene Suceava, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Satu Mare, Sălaj, Mureş, Bihor, Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Maramureş, Serviciului Judeţean Anticorupţie Maramureş, Poliţiei de Frontieră şi Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Cluj, pun în executare 203 percheziţii domiciliare şi 6 mandate de aducere, într-un dosar penal, în care se efectuează cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunilor de obţinere ilegală de fonduri şi fals în înscrisuri sub semnătură privată", anunţă IGPR.

Vizaţi sunt funcţionari din cadrul unei unităţi administrativ teritoriale şi 203 persoane, cu privire la care există bănuiala că ar fi obţinut, pe nedrept, aproximativ 2.000.000 de euro, sumă care ar fi reprezentat contravaloarea cheltuielilor cu hrana şi cazarea pentru cetăţeni ucraineni, refugiaţi.

Prejudiciul cauzat reprezintă sumele plătite din Fondul de Rezervă Bugetară prevăzut în cadrul programului 50/20.

Acţiunea beneficiază de sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Maramureş, Serviciului Criminalistic Maramureş şi jandarmilor Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Maramureş.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. PRESUPUN CA SE VOR IMPUTA TUTUROR VINOVATILOR ACESTI BANI, PLUS UN ,,BONUS" BABAN PT HOTIE!

    Aceste forte ar fi trebuit sa fie desfasurate la ASF unde tunul este de 400 000 000 EUR, dar asa este in tara noastra marii rechini nu sunt deranjati.

    1. O da, justitia e pt bibani nu pt rechini. Miron Cosma a facut puscasrie pt mineriada, dar Iliescu care i-a chemat, nu, la fel in US, au fost arestati 2000 de persoane dupa atacul de la Capitol, unde au murit oameni si altii au fost raniti, dar Trump care i-a chemat si instigat e bine mersi liber.

      Marile averi din marile furaciuni sunt in siguranta dpdv al justitiei romane. Batranicile ce vand patrunjel "ilegal" sunt preocuparea justitiei romane, la fel chelnerii ce iau bacsis la negru, sau cei ce vand cosmetice pe OLX.  

      De exemplu, Udrea face cel mai mare cartier din Romania tocmai in Cluj. A verificat cineva de unde are banii, din moment ce a fost numai functionar public? Si cati altii.

    poate o va verifica ANAF-ul si pe Ana Morodan cat plateste impozit de pe aia 500k insta-fani.

    1. Corect!

      Adevarul e ca are si deduceri mari, pentru alcool si droguri! 

    Deci:

    1. 2 milioane de euro intr-un singur loc, va dati seama ca probabil sunt si alte asemenea locuri in tara 

    2. Dupa calculele mele, avand in vedere ca banii s-au dat pentru iunie-noiembrie 2022 (183 zile), la 70 lei pe zi inseamna 12810 lei (2615 Euro) pe persoana. Rezulta ca s-au incasat bani pentru 765 ucraineni. Buna treaba 

    3. Bineinteles ca statul nu a fost in stare sa faca un sistem centralizat pentru a urmari cum se duc cei 50/20. Si uite asa, s-au consumat o gramada de bani de pomana (cum ziceam, probabil acest caz nu e singurul).

    4. Acum, romanii "milostivi" si "ospitalieri", pentru ca nu mai incaseaza bani de la stat, dau afara refugiatii ucraineni. S-a stricat piata chiriilor, iar multora dintre ucrainenii astia (nu aia cu Mercedes-uri, clar) li s-a dat impresia ca sunt la adapost. Acum sunt aruncati in strada. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb