Peste 4000 de muncitori ai Uzinei Dacia au fost, timp de două ore, în grevă de avertisment

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #Auto / 17 martie 2008

Peste 4000 de muncitori ai Uzinei Dacia au fost, timp de două ore, în grevă de avertisment

Peste 4000 de angajaţi de la Uzina Dacia au fost în grevă de avertisment, vineri, timp de două ore, după ce nu au ajuns la nicio înţelegere cu patronatul pentru încheierea contractului colectiv de muncă pe 2008. Protestul s-a desfăşurat la locul de muncă şi majoritatea muncitorilor au purtat pe braţ banderole. "Greva a decurs în condiţii bune, iar prezenţa a fost mai mare decât m-am aşteptat. A depăşit 80%. Am avut şi câteva incidente minore. Unul ceva mai delicat a avut loc în zona de transmisii, unde s-a încercat aducerea salariaţilor din schimbul doi pentru a-i înlocui pe cei aflaţi în grevă", a declarat liderul Sindicatului Autoturisme Dacia (SAD), Nicolae Pavelescu, citat de NewsIn.

Liderii sindicali au întocmit o listă care cuprinde 14 revendicări, cea mai importantă fiind majorarea salarială cu 550 lei, în sumă fixă, în două tranşe şi majorarea primelor de Crăciun şi Paşte. Sindicaliştii de la Uzina Dacia nu au ajuns la nicio înţelegere cu patronatul pentru reînnoirea contractului colectiv de muncă pe 2008, care a expirat pe data de 28 februarie şi au refuzat mărirea salarială oferită de administraţia de la Dacia, majorare care, spun liderii sindicali, acoperă doar inflaţia prognozată pentru acest an.

Liderul SAD, Nicolae Pavelescu, a spus că, în cazul în care administraţia nu va accepta toate cele 14 revendicări, în data de 24 martie va fi declanşată greva generală pe termen nedeterminat.

Din cele 14 revendicări pe care sindicaliştii de la Uzina Dacia vor să le introducă în contractul colectiv de muncă pe 2008, patronatul a acceptat doar respectarea salarizării în funcţie de ierarhizare.

Sindicaliştii mai cer ca drepturile salariale din contractul colectiv de muncă pe 2008 să se aplice începând cu data de 1 ianuarie pentru toţi salariaţii şi ca majorarea generală acordată în sumă fixă pentru toţi salariaţii să fie de 350 lei începînd cu 1 ianuarie 2008 şi de 200 de lei începând cu 1 iunie 2008. În plus, ei mai vor participarea la profit - între 5% şi 10% din profitul net; primă de Paşte de 50% din salariul mediu brut total pe societate, primă de Crăciun de 50% din salariul mediu brut pe societate şi prima de vacanţă să fie cât un salariu mediu total pe societate pentru fiecare salariat. Ei mai cer o altă primă, în luna septembrie, de Ziua Constructorului de maşini, în valoare de 200 de lei şi o zi liberă. Printre revendicările salariaţilor se mai află cea privind acordarea unor reduceri de 15% din preţul de facturare al autoturismelor din gama Logan, Renault şi Nissan, faţă de preţul de vânzare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb