ZIARUL BURSA

17 martie 2008
Ediţia din 15.08.2024
Micile economii dau enorme bucurii

ARPAD PASZKANY FENTEAZĂ LA BURSĂ Micile economii dau enorme bucurii

MAKE Piaţa de Capital / 17 martie 2008

CFR Cluj, actualul lider al Campionatului de fotbal, are un patron - Arpad Paszkany - care driblează la Bursa de Valori Bucureşti.

Schema presupune un fundaş adus din America (societatea "Mentor Development" LLC, Washington), o aripă clujeană (societatea "South East Euromentor") şi un vârf din din acelaşi oraş (societatea "WUC Invest" SRL).

"Altex" a raportat afaceri de 317 milioane de euro în 2007

A.D.Companii / 17 martie 2008

Compania "Altex" a înregistrat, anul trecut, o cifră de afaceri de 317 milioane de euro în 2007, în creştere cu 50% comparativ cu anul 2006, potrivit unui comunicat al companiei. Afacerile companiei au crescut pe fondul creşterii cu 25% a pieţei de retail, iar profitul înainte de taxe a ajuns la nouă milioane de euro.

ASTRA - UNIQA va asigura aeronavele Tarom

F.A.Piaţa de Capital / 17 martie 2008

ASTRA-UNIQA a fost declarată recent câştigătoare a licitaţiei organizate de către TAROM pentru atribuirea contractului de servicii de asigurare casco pentru aeronave civile şi piese de schimb şi de răspundere civilă faţă de pasageri, bagaje, marfă, poştă, terţi.

"Saab", interesată de Avioane Craiova

C.I.Piaţa de Capital / 17 martie 2008

Compania suedeză "Saab", care fabrică avioa­nele Gripen, este interesată de societatea "Avioane Craiova", lansată recent la privatizare, printre firmele care au cumpărat caietul de sarcini numărându-se şi un producător ceh de avioane şi trei firme din România, a anunţat, ieri, Teodor Atanasiu, preşedintele Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS).

Scăderea dolarului nu poate fi oprită

Alina VasiescuInternaţional / 17 martie 2008

Moneda americană, dolarul, a înregistrat, în ultima zi a săptămânii trecute, cel mai redus curs al tuturor timpurilor în raport cu euro, după ce "JPMorgan Chase & Co." şi banca centrală a statului New York (New York Federal Reserve) au realizat o injecţie de capital în vederea salvării de la colaps a "Bear Stearns" Cos., al doilea subscriitor de obligaţiuni ipotecare din SUA.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA

Dividend de 0,07 lei/acţiune la "SIF Muntenia"

Cristina AlexandruPiaţa de Capital / 17 martie 2008

Consiliul de Administraţie al societăţii de inves­tiţii financiare SIF 4 Muntenia propune acţionarilor aprobarea repartizării profitului net şi distribuirea unui dividend în sumă brută de 0,07 lei/acţiune, începând cu data de 5 iunie 2008.

Profit în creştere pentru "Unisem"

Profit în creştere pentru "Unisem"

Cristina AlexandruPiaţa de Capital / 17 martie 2008 /

"Unisem" Bucureşti (simbol UNISEM la categoria a doua a pieţei Rasdaq) a obţinut în 2007 un profit net de 622.000 lei, de 4,41 ori mai mare decât cel raportat în 2006, după cum reiese din datele financiare preliminare publicate de societate.

Programul de Cooperare România - Ungaria va fi lansat mâine

A.T.Companii / 17 martie 2008 /

Agenţia Naţională de Dezvoltare din Ungaria, în calitate de Autoritate de Management, împreună cu Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Locuinţelor (MDLPL), în calitate de Autoritate Naţională, va lansa oficial, în această săptămănă,...

Acţiunile băncilor din Europa continuă să scadă

Alina VasiescuInternaţional / 17 martie 2008

Acţiunile societăţilor tranzacţionate la bursele din Europa au scăzut vineri, înregistrând al treilea declin săptămânal consecutiv, după ce "Bear Stearns" Cos. a primit finanţare de urgenţă de la banca centrală a SUA (Federal Reserve) şi...

MOL răscumpără 1,4 milioane de acţiuni de la ING

MOL răscumpără 1,4 milioane de acţiuni de la ING

Alina VasiescuInternaţional / 17 martie 2008

MOL Nyrt., cea mai mare rafinărie petrolieră din Ungaria, care luptă împotriva încercării ostile de preluare a sa de către rivalul austriac OMV AG, a încheiat un acord cu "ING Groep" NV pentru răscumpărarea a 1,4 milioane de acţiuni...

TUI şi-ar putea separa activităţile

Alina VasiescuInternaţional / 17 martie 2008

Cel mai mare tour-operator german, TUI AG, şi-ar putea separa activităţile de turism de cele de transport naval, potrivit informaţiilor lansate vineri, de publicaţia Die Welt.

"Skoda Auto" vrea să-şi dubleze producţia externă

Alina VasiescuInternaţional / 17 martie 2008

"Skoda Auto" AS, divizia cehă a companiei auto germane "Volkswagen" AG, vrea să-şi extindă producţia în China, Rusia şi India, astfel încât să-şi atingă obiectivul stabilit pe termen mediu: 1.000.000 de autoturisme vândute.

ANUL VIITOR,  Încă un "Carrefour" la Braşov

Ovidiu VrânceanuCompanii / 17 martie 2008 /

Carrefour va deschide, anul viitor, un nou magazin la Braşov, la ieşirea spre Târgu Mureş, în cadrul parcului de retail Roua Shopping Park care va fi dezvoltat de fondul austriac de investiţii Immoeast.

CCIB revine în sistemul cameral naţional

CCIB revine în sistemul cameral naţional

F.A.Companii / 17 martie 2008

Colegiul de Conducere al Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti a hotărât revenirea în sistemul cameral naţional pentru a oferi echilibru mediului de afaceri românesc şi pentru că "încrâncenarea" pe anumite poziţii aduce...

Noi discuţii asupra introducerii de oferte bloc pe PZU

Alina Toma VerehaCompanii / 17 martie 2008 /

Operatorul comercial al pieţei de energie - OPCOM SA - a convocat, pentru joi, 20 martie, membrii Grupului de Produs pentru Dezvoltarea Pieţei pentru Ziua Următoare (PZU), pentru noi discuţii asupra introducerii de oferte bloc.

Preţul ouălor, în scădere

Preţul ouălor, în scădere

Natalia NegruMaterii Prime / 17 martie 2008 /

Preţul mediu de vânzare cu amănuntul al ouă­lor în principalele pieţe şi târguri din ţară au scăzut de la începutul anului 2008 până în săptămâna 3 martie - 9 martie, conform celor mai recente date furnizate de Ministerul Agriculturii şi...

Sindicatele se opun privatizării SNT Feroviar-Marfă

C.P.Companii / 17 martie 2008 /

Federaţia Mecanicilor de Locomotivă din România (FML) se opune privatizării Societăţii Naţionale de Transport Marfă, societate cu capital majoritar de stat, şi cere ca aceasta să rămână un operator naţional strategic, susţine Sala Voicu,...

Studiu de fezabilitate pentru crearea NETS

Alina Toma VerehaCompanii / 17 martie 2008 /

Iniţiativa NETS ("New Europe Transmission System") a fost discutată, la finele săptămânii trecute, la Bucureşti, în scopul creării unei reţele independente, integrată regional, de transport de gaze din Europa Centrală şi de Sud-Est.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo