Peste 70 de miliarde de dolari au fost şterse de pe piaţa cripto în 24 de ore, în timp ce bitcoin a scăzut cu 8%, la sub 20.000 de dolari pe unitate, la cel mai redus nivel din ultimele aproape două luni, ca urma a vânzărilor de pe piaţa americană, informează News.ro.
Bitcoin a fost tranzacţionată ulterior în scădere cu doar 2,6%, la 19.959,61 dolari pe unitate, adaugă sursa. Ether a scăzut cu peste 3%, la 1.400,63 dolari pe unitate.
Vânzarea de criptomonede a fost determinată de o serie de factori. Mişcarea preţurilor criptomonedelor este destul de strâns corelată cu pieţele bursiere din SUA, în special cu Nasdaq, care are o pobndere mare de titluri ale unor companii din sectorul tehnologiei
Joi, indicii bursieri majori din SUA au închis în scădere. Marţi, preşedintele Rezervei Federale din SUA, Jerome Powell, a indicat că ratele dobânzilor ar putea creşte şi că vor rămâne la un nivel mai ridicat decât erau aşteptările. Creşterea ratelor dobânzilor în ultimul an a afectat activele de risc, cum ar fi acţiunile, şi în special criptomonede, se precizează în sursă.
"Există puţine motive pentru a cumpăra bitcoin acum, deoarece piaţa este saturată de evoluţii negative, nu doar pentru industria cripto, ci şi pentru piaţa financiară mai largă", a declarat Yuya Hasegawa, analist la firma cripto japoneză Bitbank.
Un alt factor major care afectează preţurile cripto este prăbuşirea Silvergate Capital, un furnizor important de credite din industria crypto. Silvergate a declarat miercuri că îşi va lichida operaţiunile şi îşi va lichida banca.
Căderea Silvergate este un alt exemplu despre impactul prăbuşirii platformei pentru criptomonede FTX asupra industriei. FTX a fost un client important al Silvergate.
Separat, Silicon Valley Bank a declarat miercuri seara că a vândut active în valoare de 21 de miliarde de dolari, cu o pierdere de 1,8 miliarde de dolari.
SVB este o bancă importantă în spaţiul startupurilor de tehnologie. Oferind servicii bancare tradiţionale, în acelaşi timp finanţând proiecte tehnologice, este considerată coloana vertebrală a industriei de capital de risc din SUA, se mai precizează în sursă.
Vânzarea de active are loc în timp ce SVB se confruntă cu un mediu de finanţare mai slab în sectorul tehnologiei, deoarece capitalurile de risc rămân precaute pe fondul unei situaţii macroeconomice incerte şi a ratelor dobânzilor în creştere.
Atât Silvergate, cât şi SVB au investit în titluri ale Trezoreriei americane, a căror valoare a scăzut deoarece Fed a majorat ratele.
Aceste bănci au fost forţate să vândă aceste obligaţiuni în pierdere, pentru a-şi consolida poziţia de capital.
1. fără titlu
(mesaj trimis de credinciosul în data de 11.03.2023, 10:04)
si cate state au investit in sigurele obligatiuni americane,iar acum inghit galusca,dar una democratica,facuta pt vasalii lumii!
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 11.03.2023, 11:05)
n ai inteles nimic...
1.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 11.03.2023, 11:53)
Trebuiau sa investeasca in democratia lumii, Rusia.
Obligatiunile rusesti nu scad, ele tot cresc ca valoare. Tot timpul. Ca rubla
Trol idiot rusnac
1.3. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.1)
(mesaj trimis de Credinciosul în data de 11.03.2023, 16:25)
Japonia se simte bine ca are bonduri americane fara numar!?
In vremurile astea volatile,ai nevoie acum nu peste 3 ani!,cine investe in datoria oricarui stat cu peste 100% datorie din pib a luat Teapa in realitate chiar de a castigat pe hartie,inflatia netezeste tot castigul si ramai cu gaura ,ca aceste state nu si schimba meteahna de a tipari si mai mult,daca merge!
Pnnr in europa,ce au descoperit europenii de ne dou noua zeci de miliarde nerambursabili si la atatea tari?
Au descoperit tiparnita de titluri,ca daca ar fi tiparit bancnote,.ergea mai greu!
Inflatia in eur si dolar va dura mult cu metehnele marilor lumii de a face bani speculativi fara a avea ceva in spate,nici macar maculatura ,totul din pix!
Nu inteleg ingineriile financiare,dar cand ma uit in cong si investitii,cred ca am facut bine ce am facut,nu am pus botul la cripto,nici macar tezaur nu cumpar si nici la saltea nu stau cu ei!
1.4. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.2)
(mesaj trimis de Credinciosul în data de 11.03.2023, 17:01)
Istetule,in actiunile firmelor de top europene nu cele unflate de peste ocean,in active elvetiene chiar si franci,la orice randament,francul catiga procente fata de oricare moneda,oricand le rascumperi pierderile sunt minime,dar pot fi si castiguri rezonabile,nu ca la tesle,aifoane si amazoane!
1.5. Prostanii sorosisti (răspuns la opinia nr. 1.2)
(mesaj trimis de Prostan în data de 11.03.2023, 18:10)
Satanistii SUA plătiți de sorosisti comentează de Rusia....
1.6. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.5)
(mesaj trimis de anonim în data de 11.03.2023, 18:38)
În sfârșit ai ales un pseudonim potrivit.
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 11.03.2023, 11:04)
Si toti banii au ajuns la Zelenski,
slava ukri
2.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de anonim în data de 11.03.2023, 15:19)
Slava Russia!
3. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 11.03.2023, 11:21)
pOWELL A FOST INTREBAt sapt trecuta daca criptomenedele vor merge toate la 0 dupa ce FED ul lanseaza CDBC, DOLARUL ELECTRONIC.Si raspunsul a fost :cu siguranta vor merge la zero.
3.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 3)
(mesaj trimis de anonim în data de 11.03.2023, 12:35)
este opusul!
nici spre luna nu le vad dar nici sub apa toate!
pentru ca de fel multe cripto sun defapt contracte datorie rulate in fata; si deci formele de contracte datorie sunt long pariu anti moneda circulata; da cu cicluril aferente de intarire moneda/defaulte in piata.
s c cret
4. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 11.03.2023, 12:50)
ha ha... ce zicea ca svb nu e contagiune?
alte 3 banci pica in cap pe bursa in momenul acestui coment...
s c cret
5. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 11.03.2023, 13:30)
only 2,7% of SVB deposits are less than 250000$
Meaning 97,3% aren't FDIC insured!
Hmmm..:D
Vreti sa imi spuneti ca asta nu a fost strategie interna de prabusire?!
Cum naiba cu cv in urma timp era tinuta in slavi si pe urma cu gura de asfalt; mai mult ca sigur ca bancile mari /jucatorii mari au stiut riscul din piata si au pariat cum trebuie. Eu au cules roadele si alti culeg notele de plata.
s c cret
6. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 11.03.2023, 16:28)
Piata cripto este o iluzie…. Cine a cumparat a fost tepuit… S au vandut iluzii la preturi astronomice si fraierii au pus botul ….