Peste 7.188 proiecte depuse pentru digitalizarea IMM-urilor

D.R.
Fonduri Europene / 4 iulie 2023

Peste 7.188 proiecte depuse pentru digitalizarea IMM-urilor

În cadrul apelului "Digitalizarea IMM-urilor", derulat în cadrul PNRR, au fost depuse 7.188 proiecte, în timp ce ţinta propusă prin intermediul apelului este semnarea a 5.384 proiecte, informează un comunicat de presă, remis astăzi.

În ultima zi în care au putut fi depuse proiecte, 30 iunie, au fost depuse 3.573 cereri de finanţare. Perioada de depunere a proiectelor a început în data de 15 februarie 2023, transmite un comunicat de presă.

"Interesul aplicanţilor a fost foarte mare, iar acest lucru nu poate decât să ne bucure. Mediul privat a înţeles nevoia adoptării tehnologiilor digitale şi rolul nostru este să facilităm accesul. Vom întreprinde toate eforturile să trecem de perioada de evaluare a proiectelor cât mai repede ca să putem avansa la implementare", a subliniat Adrian Câciu, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene.

Apelul are o alocare de 347,5 milioane euro şi s-a adresat IMM-urilor înfiinţate în baza Legii nr. 31/1990 republicată privind societăţile, Legii nr. 1/2005 republicată privind organizarea şi funcţionarea cooperaţiei, respectiv OUG nr. 6/2011 (actualizată) pentru stimularea înfiinţării şi dezvoltării microîntreprinderilor de către întreprinzătorii debutanţi în afaceri.

În cazul în care în urma activităţii de evaluare şi selecţie bugetul alocat unei/unor regiuni de dezvoltare nu este contractat, proiectele aflate pe lista de rezervă din regiunile care au epuizat alocarea se vor ierarhiza şi contracta în funcţie de punctajul obţinut şi în limita bugetului total alocat. Valoarea fondurilor nerambursabile acordate în cadrul unui proiect va reprezenta 90% din totalul cheltuielilor eligibile pentru toate tipurile de beneficiari, restul de 10% fiind cofinanţarea ce trebuie asigurată de către beneficiari din fonduri proprii. Perioada de implementare a proiectelor este de 12 luni şi va putea fi prelungită doar în situaţii justificate cu cel mult 6 luni, dar fără a depăşi data de 31 decembrie 2025. În perioada următoare, pentru a începe etapa de evaluare a proiectelor depuse.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb