Peste 9.000 de poliţişti şi 1.000 de jandarmi, prezenţi la începerea noului an şcolar

F.D.
Miscellanea / 11 septembrie 2023

Peste 9.000 de poliţişti şi 1.000 de jandarmi, prezenţi la începerea noului an şcolar

Peste 9.300 de poliţişti şi 1.000 de jandarmi, sprijiniţi de pompieri şi angajaţi ai structurilor de prevenire, au fost prezenţi în incinta şi în proximitatea a peste 18.000 de unităţi de învăţământ preuniversitar, publice şi private, cu ocazia începerii noului an şcolar, relatează Agerpres.

"Totodată, efectivele Ministerului Afacerilor Interne au acţionat pentru fluidizarea traficului pietonal şi rutier în zona şcolilor şi pe arterele intens circulate din aria adiacentă acestora", arată MAI.

Dispozitivele de menţinere a ordinii şi siguranţei publice au fost adaptate, luni, fiind incluse în itinerariile de patrulare şcolile şi traseele folosite de elevi.

Pentru protecţia elevilor şi a dascălilor, zilnic, se va asigura o prezenţă activă a efectivelor MAI la orele de începere/terminare a cursurilor.

"Măsurile de ordine publică şi de prevenire vor fi menţinute şi adaptate pe tot parcursul anului, siguranţa copiilor fiind unul dintre principalele obiective asumate de MAI", arată sursa citată.

Pentru prevenirea consumului de droguri şi de substanţe cu efect psihoactiv, specialiştii Agenţiei Naţionale Antidrog vor desfăşura campanii, proiecte şi activităţi interactive pentru dezvoltarea abilităţilor emoţionale şi sociale ale elevilor, precum şi pentru dezvoltarea cunoştinţelor despre efectele şi consecinţele negative ale consumului de droguri.

De asemenea, vor fi intensificate activităţile de informare şi conştientizare a părinţilor şi a cadrelor didactice, cu privire la consumul de droguri, atât în mediul şcolar, cât şi în comunitate.

"În cadrul întâlnirilor directe în unităţile de învăţământ din întreaga ţară, specialiştii Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane vor continua să prezinte elevilor, părinţilor şi profesorilor informaţii preventive. De asemenea, vor promova linia europeană de asistenţă pentru copii, gestionată în România de Asociaţia Telefonul Copilului, 116111, şi numărul Telverde 0800 800 678, special destinat sesizării unor posibile cazuri de trafic de minori", precizează MAI.

Anterior începerii anului şcolar, pompierii au efectuat controale la clădirile în care funcţionează şcoli, în scopul creşterii protecţiei pentru elevi şi profesori şi pentru a elimina eventualele deficienţe pe linia siguranţei la incendiu.

Ca referinţă, în ultimele 12 luni, au fost derulate 3.732 de controale de prevenire la unităţi de învăţământ, la nivel naţional.

Au fost desfăşurate şi peste 7.400 de instruiri şi exerciţii de evacuare şi intervenţie, la care au participat peste 250.000 de preşcolari, elevi, cadre didactice, nedidactice şi personal auxiliar din unităţile de învăţământ.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb