Peter Szijjarto: "Donald Trump reprezintă speranţa păcii pentru lume"

F.D.
Internaţional / 24 iulie

Peter Szijjarto: "Donald Trump reprezintă speranţa păcii pentru lume"

Ministrul ungar al Afacerilor Externe şi al Comerţului Exterior Peter Szijjarto, a declarat că, în ciuda evoluţiilor recente din cursa electorală pentru preşedinţia americană, cel mai important lucru este că Donald Trump candidează din partea Partidului Republican, reprezentând speranţa păcii pentru lume, relatează News.ro.

Potrivit unui comunicat al MAE Ungar, ministrul a vorbit jurnaliştilor despre retragerea preşedintelui american Joe Biden, subliniind că alegerile din Statele Unite au un impact semnificativ asupra politicii mondiale. Tocmai de aceea este chiar mai important că Donald Trump candidează din partea Partidului Republican, a explicat şeful diplomaţiei ungare.

"Ştim cu toţii că Donald Trump reprezintă speranţa păcii pentru lume. Ştim cu toţii că, dacă Donald Trump reuşeşte să câştige alegerile prezidenţiale, acest lucru oferă o şansă enormă pentru ca pacea să revină în lume, inclusiv în Europa şi, mai important pentru noi, în Europa Centrală" - a subliniat politicianul de la Budapesta.

"În prezent, doar Donald Trump are şansa să realizeze acest obiectiv şi sperăm sincer că această şansă se va materializa cât mai curând" - a subliniat Peter Szijjarto.

Acesta a menţionat mai apoi că nu are mare importanţă faptul că Înaltul Reprezentant pentru afaceri externe şi politica de securitate a Uniunii Europene a decis să convoace, în august, la Bruxelles Consiliul informal de afaceri externe al UE, în loc de Budapesta, aşa cum era planificat iniţial. Ministrul a explicat că, în cadrul reuniunii de luni, au fost mai mulţi cei care au susţinut ca şedinţa să aibă loc la Budapesta, dar, în ciuda acestui fapt, s-a luat această decizie.

Vorbind despre reuniunea de luni a Consiliului pentru afaceri externe al UE, acesta a declarat că s-a confruntat cu o "isterie incredibilă", politicienii pro-război exprimându-şi toată frustrarea generată de faptul că nu au putut accepta misiunea de pace realizată de prim-ministrul ungar.

Totuşi, ministrul ungar al Afacerilor Externe şi al Comerţului Exterior a apreciat ca fiind o noutate absolută faptul că, în ciuda presiunilor, a existat o ţară, Slovacia, care s-a poziţionat deschis alături de Ungaria.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. Trump e sinonim cu tunete si fulgere... si daca va referiti ca dupa furtuna vine soare...atunci aveti dreptate... si in opinia cu "speranta pacii pentru lume".... ca vb aia ...speranta moare ultima sau lumea cu speranta?!

    s c c r e t 

    Trump nu mai este vizibil in media .Kamalla a preluat de una singura jocul .Badarania nu il va ajuta pe Trump si nici declaratiile scirboase ale sovieticilor

    1. Ai schimbat fundul stapanului. Pana acum erai pana la gat cu Biden cel sen.i.l si desi toata lumea iti spunea asta, tu il slaveai si il laudai. Acum ai trecut repede la Kamalla si asa vei proceda in continuare desi numai convingi pe nimeni. Trump va iesi presedinte.

      Stiu ca te doare dar nu am ce iti face .Trump nu poate cistiga indiferent cum se vor aseza astrele .Si daca cistiga tot nu cistiga .

    trump e pacifist, dar numai dc lucrurile merg cum vrea el. de exemplu, acum spune ca daca pierde alegerile, va fi nevoie de un razboi civil "ca sa salveze America"

    1. la fel si ungurii sunt pacifisti, dar sa castige putin.

    Politica externă promovată de Ungaria frizează ridicolul.

    În cel mai bun caz! 

    Și, cum nu se poate afirma despre Peter Szijjarto că este un necunoscator într-ale politicii sau că este un idiot, se pune întrebarea prin ce anume ministrul maghiar isi justifică afirmatia: ""Donald Trump reprezintă speranţa păcii pentru lume" ? 

    Se cunosc afirmațiile aiuritoare ale lui Trump, spuse nu numai odată, că modalitatea de solutionare a acestui război este cedarea de către Ucraina de teritorii.  

    Cunoaște Szijjarto o altă soluție Trump? 

    Și, dacă DA, atunci care este aceasta? 

    Lăsând la o parte faptul intolerabil și de neuitat (pentru minți normale!) că Rusia, recte URSS (de fapt, este vorba despre aceeași ciorbă gretoasă), au intrat cu tancurile în Budapesta și au omorât, în 1956, zeci de mii de unguri, atunci, dacă se ține seama de aceste de neuitat considerente, Szijjarto, ca și șeful său Orbán, nu numai că sfidează istoria apropiată și jignesc în esența sa poporul maghiar, dar, cei doi, precum și gașca ce-i inconjoară, se profilează ca niște devotați si vajnici lingători de cur putinist ! 

    Ce nu face un om fără de coloană și fără de caracter pentru un cur răspânditor de miazme grețoase, dar cât se poate de avantajoase pentru cei familiarizați cu asemenea practici ?!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb