Peter Szijjarto: Ungaria nu doreşte ca NATO să devină un bloc ''anti-China''

F.D.
Internaţional / 11 iulie

Sursa foto: https://www.facebook.com/szijjarto.peter.official

Sursa foto: https://www.facebook.com/szijjarto.peter.official

Ungaria nu doreşte ca NATO să devină un bloc ''anti-China'' şi nu va susţine această idee, a afirmat joi ministrul de externe ungar Peter Szijjarto, aflat la Washington pentru a participa la Summitul aniversar al Alianţei Nord-Atlantice, relatează Agerpres.

Într-o declaraţie pentru postul public ungar de televiziune, Szijjarto a spus, de asemenea, că aderarea Ucrainei la NATO ar slăbi unitatea din interiorul Alianţei.

Miercuri, şeful diplomaţiei ungare a declarat că aderarea Ucrainei la NATO "este evident exclusă", realistic vorbind, întrucât acest lucru ar crea ameninţarea unui conflict direct cu Rusia.

Vorbind în marja Summitului NATO, Peter Szijjarto a estimat că discuţiile de la reuniune au fost marcate de o "enormă duplicitate". "Se încearcă proiectarea unei imagini a aderării ucrainene la NATO, deşi toată lumea ştie că este exclus şi nici nu intră în discuţie", a spus el.

Potrivit lui Szijjarto, situaţia a dus la "acrobaţii gramaticale" în declaraţia finală a summitului, "pentru că dacă NATO ar primi Ucraina, am trăi sub ameninţarea constantă, făţişă şi extrem de periculoasă a războiului, întrucât aderarea Ucrainei la NATO ar prefigura un conflict direct între Rusia şi NATO".

Deşi nimeni nu urmăreşte asta, "în mainstream se sugerează că este necesară cea mai apropiată cooperare posibilă" (a Ucrainei cu NATO), a insistat el. "Încă o dată, Ucraina nu va fi invitată în NATO, aşa încât aderarea ei este practic în afara discuţiei. Desigur, toată lumea va face declaraţii despre cât este de importantă", a adăugat ministrul de externe ungar.

Liderii statelor NATO, reuniţi miercuri la Washington, şi-au exprimat "îngrijorarea profundă" cu privire la apropierea dintre Rusia şi China. Ei au denunţat sprijinul Beijingului pentru efortul de război al Rusiei în Ucraina.

"Parteneriatul strategic din ce în ce mai strâns dintre Rusia şi China, precum şi încercările lor întrepătrunse de a destabiliza şi remodela ordinea internaţională bazată pe reguli, provoacă îngrijorări profunde", indică declaraţia finală a summitului.

China "joacă acum un rol determinant în războiul purtat de Rusia împotriva Ucrainei", au adăugat liderii statelor aliate, cerând Beijingului, "în calitatea sa de membru permanent al Consiliului de Securitate al ONU să nu mai susţină material şi politic efortul de război al Rusiei".

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. doar daca china nu intelege mesajul

    1. Numai ca ce treaba are Atlanticul de Nord cu China? Ce facem aici?

    rusia si china NU sant prieteni dar ...

    dusmanul dusmanului meu = imi este prieten  

    faptul ca NATO vrea razboi atat cu rusia cat si cu china = NATO a determinat apropierea rusiei de china  

    pacat ca NATO NU se gandeste si sa faca pace ... 

    dar in situatia de razboi = este mai usor pentru politicieni sa sperie si sa manipuleze alegatorii prin frica indusa ... 

    trebuie sa ne fie frica de cineva sau ceva = si avem de unde alege conform mainstream media (presa oficiala a politicienilor aflati la guvernare ) = rusia , china , incalzirea globala , covid sau late viitoare virusuri

    oamenii infricosati sant usor de manipulat .... 

    Mama dar ce curaj mai are

    si baiatul asta,

    parca nu ar fi politician "minunat" din UE 

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb